BOZÓT

Pénz­mo­sás: Dob­rev Klára ba­rát­nő­jét is kö­rözi az In­ter­pol

El­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az In­ter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen. An­to­a­neta Vas­si­leva rég­óta kö­zeli ba­rát­nője Dob­rev Klá­rá­nak. A vád: nem­zet­közi pénz­mo­sás.
  • Szerző: Ripost

Az igazságszolgáltatás elől menekülő barátnő a bolgár ügyészség vádirata szerint svájci ingatlanokba fektette azt a pénzt, amit férje, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc üzlettársa és barátja kilopott egy szófiai bankból.

A Gyurcsány-Dobrev család régóta szoros üzleti és baráti kapcsolatok ápol a nemzetközi körözés alatt álló Vassilev-familiával. A félig bolgár származású Dobrev Klára otthonosan mozog a zavaros balkáni üzleti világban. Még az édesapja vezette be erre az ingoványos területre.
A Gyurcsány-Dobrev család régóta szoros üzleti és baráti kapcsolatok ápol a nemzetközi körözés alatt álló Vassilev-familiával. A félig bolgár származású Dobrev Klára otthonosan mozog a zavaros balkáni üzleti világban. Még az édesapja vezette be erre az ingoványos területre.
Fotó: MTI
EZT OLVASTAD MÁR?
Cvetan Vassilev és felesége közelről ismerik Gyurcsányékat. Évek óta seftelnek együtt.
Vassilev és felesége ma a legkeresettebb nemzetközi bűnözők listájának az élén szerepelnek. Interpol körözés: Vörös Riasztás. A feleség, Dobrev barátnője ellen pénzmosás a gyanú.
Cvetan Vassilev és felesége közelről ismerik Gyurcsányékat. Évek óta seftelnek együtt. Vassilev és felesége ma a legkeresettebb nemzetközi bűnözők listájának az élén szerepelnek. Interpol körözés: Vörös Riasztás. A feleség, Dobrev barátnője ellen pénzmosás a gyanú.
600 milliárdnyi összegnek veszett nyoma, van miből svájci ingatlanokat, milliárdokba kerülő luxusvillákat vásárolni Zürich és Genf környékén. Dobrev Klára barátnője, férjéhez hasonlóan, elmenekült a bolgár igazságszolgáltatás elől, pénzüket kihasználva különböző országokban bujkálnak. A bolgár kormány az Interpol segítségével ezért körözi őket.

Így mossa a lopott pénzt Gyurcsányék barátnője

A nemzetközi körözést a bolgár vádhatóság bocsátotta ki Antoinette Vassilevna ellen, a lopott pénz luxusingatlanokba való befektetése ugyanis pénzmosásnak minősül.

A bolgár nyomozószervek annyit már kiderítettek, hogy Dobrev Klára barátnőjének 4 bankszámlája is van Svájcban és hogy nemcsak egy villát, de egy régi arisztokrata család palotáját(!) is megvásárolta a Genfi-tó partján.

A különböző pénzmosó trükközések miatt a hatóságok egyelőre csak a kisebb villát tudták lefoglalni, 7 milliárd forint értékben. Ehhez még hozzájönnek a villában lefoglalt festmények és bútorok, amelyek 700 milliót érnek.

A háttérben a lefoglalt svájci ingatlanok egyike. A kép jobb szélén a szófia bankot kifosztó, 600 milliárdot ellopó bankár lánya örül a zsákmánynak. Túl korán tette.
A háttérben a lefoglalt svájci ingatlanok egyike. A kép jobb szélén a szófia bankot kifosztó, 600 milliárdot ellopó bankár lánya örül a zsákmánynak. Túl korán tette.

Csak festményekből 288 darab

Antoinette Vassilevna nem aprózta el, szerette a luxust, akárcsak a zsidóktól lopott rózsadombi villába beleszületett Dobrev Klára.

Barátnőjétől odahaza Szófiában 7 milliárd forint értékű vállalati részvényt, húsz egyéb bankszámlát, négy gépjárművet, 288 festményt tizenhat ingatlant foglaltak le a bűnüldöző hatóságok.

A pénz egyértelműen annak a bolgár banknak a kifosztásából származik, ahonnan 600(!) milliárd forintnyi készpénz tűnt el, zsákokban. Amint a RIPOST elsőként megírta, nyoma veszett annak a VIP-listának is, amin a körözött nő férje, Cvetan Vassilev, a bank többségi tulajdonosa azoknak a politikusoknak a nevét tartotta nyilván, akik soha vissza nem fizetendő hitelekben részesültek.

Nem kizárható, hogy ezen a listán szerepelt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára neve is, hiszen cégük, az ALTUS ZRT. révén üzlettársai voltak a bankrabló bankárnak.

Válságstáb a Demokratikus Koalícióban

A DK-elnök napok óta nem tudta érdemben cáfolni a kiszivárgott információkat. Nehéz a helyzete hiszen korábban még a vele rokonszenvező HVG is megírta a sötét ügy részleteit, ugyancsak tényként állítva, hogy Gyurcsány üzlettársa a balkáni maffiózó.

Eközben a címlapon

A pártból kiszivárgó információk szerint kommunikációs válságstábot állítottak fel, ennek feladata lenne, hogy valahogy lemossák magukról az egyre szennyesebb ügyet, illetve hogy kizárjanak minden olyan találgatást, amely a DK irodáiban ismeretlen okokból keletkezett tüzet összefüggésbe hozza a kirobbant INTERPOL-botránnyal.