SZTÁRDZSÚSZ

Megdöbbentő kijelentést tett Pécsi Ildikó, szervdonor lesz

A 79 éves színésznő mindig is szívügyének tekintette a jótékonykodást, azt, hogy segítsen másokon, még akkor is, ha ő már nem lesz.
  • Szerző: Doris

Pécsi Ildikó nagyon nehéz időszakon megy keresztül, hiszen unokája, Csabika mindent megtesz, hogy a kilakoltatási végzés ellenére a színésznő budai házában maradjon. Jogtalanul.

Nemrég döbbenetes lépésre szánta rá magát: birtokvédelmet kért a jegyzőtől, hogy a nagymama semmiképp ne tehesse őt ki a lakásból. Ám ez még nem minden! Az éveken át tartó családi viszály Pécsi férjének állapotára is nagyon rossz hatással volt, Szűcs Lajosnál nemrég egy második daganatot is találtak, a színésznő szerint imádkozni kell érte. Így nem csoda, hogy Pécsi egyre többet gondol az elmúlásra. Bár saját bevallása szerint nem foglalkozik a korával, azt már eldöntötte, hogy halála után felajánlja a szerveit a rászorulóknak.

"Mindig is fontos volt számomra, hogy segítsek embertársaimon, hogy a nemes ügyek mellé álljak. Ezért is döntöttem úgy, hogy szervdonor leszek, ha úgy hozza az élet. Tudom, már nem vagyok fiatal, de a nehézségek ellenére próbálok odafigyelni magamra" - mondta Pécsi.

Hogy mit kell tennie ahhoz, hogy ezt valóban megtehesse, az kiderül a %% hétfői lapszámából.

agyis ha valaki életében nem tiltakozott az ellen, hogy halála esetén szerveit, szöveteit felhasználják szervátültetés céljára, akkor feltételezhető az illető beleegyezése és a szervek eltávolítása elvégezhető.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/jogi_esetek/4296/a-szervadomanyozas-hazai-szabalyozasa

És ezeket olvastad már?