FÜLES

Tra­gi­kus halál: trau­mák so­rá­ból állt Pász­tor Anna zak­la­tó­já­nak élete

Bor­zal­mas véget ért Pász­tor Anna zak­la­tó­já­nak ügye, mi­u­tán a férfi csü­tör­tök éjjel ön­gyil­kos­sá­got haj­tott végre. P. Jó­zsef negy­ven évig akart élni, és ezt a ter­vét meg is va­ló­sí­totta: hiába pró­bál­ták men­teni a zár­ka­tár­sai, egy bo­rot­va­pen­gé­vel fel­vágta a tor­kát. A Ri­post ször­nyű rész­le­te­ket de­rí­tett ki a férfi tra­gi­kus éle­té­ről.

Nem várta meg a hivatalos ítéletet és az új tárgyalás kezdetét, önkezével vetett véget az életének P. József, Pásztor Anna zaklatója. Éppen egy héttel azután, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság zaklatás vétségéről emberölés előkészületére módosította a vádat.

Az apja is öngyilkos lett

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Keller Mátyás

A  megtudta: Józsefnek nehéz gyerekkora volt.

Voltaképpen már fiatalon megpecsételődött a sorsa. Amikor lapunk a férfiról érdeklődött a felvidéki városban hamar megtudtuk: egy szörnyű tragédia árnyékolja be József családját.

„Édesapja öngyilkos lett, felakasztotta magát” – mondta egy férfi az egyik helyi kocsmában.

„Itt mindenki tudott arról, hogy problémás család voltak, hiszenJózsef és kisöccse, valamint az édesanyja találták meg a családfő holttestét. A tragédia után az anya egyedül nevelte a gyerekeit. Bár régóta nem láttuk Margitkát, de korábban egy pékségben dolgozott.

Eközben a címlapon
Becsületesen nevelte a gyermekeit, de hiába tett ő meg mindent, szerintünk József képtelen volt feldolgozni, hogy az apja így végzett magával.

Az iszonyatos látványtól valószínűleg már akkoriban megzavarodott az elméje, a testvére is problémás… Józsi régóta elég ijesztő” – mondta lapunknak az egyik helybéli.

Az ott élőktől azt is megtudtuk: József csupán az általános iskolát végezte el, semmiféle szakképzettsége nem volt, általában biztonsági őrként dolgozott, de jórészt alkalmi munkákból élt és az édesanyja házában lakott. Úgy tudni, sámánzenéket hallgatott és állatok kínzása és fotózása jelentette számára az élvezetet. Többen ezért irtóztak tőle.

„Elég forgalmas utcában lakom. Arra járt rendszeresen József is, aki mindig egy késsel játszadozott. Sokan ferde szemmel néztek rá, hogy ki ez a furcsa férfi... Mindenesetre sajnáljuk, ami történt vele, de talán így végre az ő elméje is megnyugodott" - fogalmazott egy lakos, aki kérte, nevét ne írjuk le.

Borotvapengével vágta el a torkát

A megtudta, hogy az előzetes sajtóhírekkel ellentétben P. József nem egy májkrémes doboz tetejével, hanem egy egyszer használatos borotva pengéjével vágta el a saját torkát.

A börtön szabályai szerint P. Józsefnél jogszerűen volt borotva, ez ugyanis a szabályok szerint az alapfokú tisztasági csomag része. Az őröknek hamar feltűnt, mi történik, miután a zárkatársak dörömbölni kezdtek az ajtón és megnyomták a vészjelzőt.

Nyomókötést raktak a sebre, és rögtön kórházba szállították, ám hiába tettek meg mindent, a férfi csütörtök reggel elhunyt.

Pásztor Anna: Megbocsátottam Józsefnek!

Az énekesnőt rendkívül megrázta P. József halálának híre. Jóllehet, a férfi meg akarta ölni őt és a családtagjait, Anna úgy érzi, nem ilyen módon kellett volna lezárulnia az ügynek.

„Őszinte részvétem József családjának és barátainak, ezt szívből üzenem! Anyaként abszolút átérzem az édesanyja fájdalmát. A tárgyaláson elfogadtam József bocsánatkérését. Tragédiának tartom, hogy így van vége egy életnek. Józsefnek volt egy szerethető, jólelkű énje, és egy másik, rémisztő oldala. Küzdött a saját démonaival: negyvenévesen akart meghalni, és ezt meg is valósította. Magával akart vinni engem a túlvilágra, de felfogta, neki egyedül kell mennie, és nem vihet engem magával..." - mondta el a -nak Anna.

Új életet akart kezdeni

A történtek fényében úgy tűnik, voltak előjelei annak, hogy a férfi elkövette a végzetes tettét. Erre utal az egy héttel ezelőtti tárgyaláson tanúsított viselkedése is, amikor rosszullétre panaszkodott a bírónőnél.

"Nagyon nehéz napok vannak mögöttem, egy kicsit nem érzem jól magam, nem is tudok nagyon beszélni. Tudja, ott az a nagy paksaméta, az ott az én életem... Könnyebb haragudni, mint szeretni. Ilyen az egész életem. Annyiszor kezdtem már új életet..." - közölte a vallomástétel egy pontján.

Mindezek ellenére ekkor még pislákolt benne a remény: a táragyláson elmondta, tiszta lappal szeretné újrakezdeni az életét, távol a város zajától.

Hogy mire vágyott József és mit akart az élettől, olvasd el a napilap pénteki számában!