RIPOSTER

Orbán Viktor fogta magát és színpadra lépett a Szigligeti Színházban

Akadt járókelő aki megvakarta a fejét és megdörzsölte a szemét. Orbán gyalogosan érkezett Szolnokon a Szigligeti Színházhoz. Testőröknek, díszkíséretnek nem volt se híre, se hamva. A hír szétfutott a városban.
  • Szerző: Ripost

A képekre később bukkantunk a színház Facebook oldalán. Mintha maga a direktor, Balázs Péter is meglepődött volna a betoppant vendégen, úgy tűnik kabátban volt éppen, mint aki indult volna valahova.

A színház, mint később megtudtuk éppen esti főpróbára készült, kezdődött a díszletépítés, úgy hogy a direktor után a díszletépítő munkásoknak esett le először az álluk a váratlan látogató láttán. Aztán persze jöttek a többiek és beindult a szokásos szelfizés.

A nyilvánvalóan nem hivatalos "színházlátogatásról" a szokásos forrásokból semmit sem lehetett tudni. A miniszterelnök, aki felesége révén félig-meddig szolnokinak számít, - így a helyismerettel nem lehetett gond - valószínűleg a a Béres Gyógyszergyár új szolnoki gyárának felavatása után dönthetett úgy, hogy "beugrik" a színházba.

Nem nehéz összekapcsolni a villámlátogatással azt a pénteki hírt sem, hogy a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a  Szolnoki Szigligeti Színház felújítására összesen 3 milliárd 997 millió forintot lehet fordítani.

Ebből 1 milliárd a jövő évi költségvetést, míg a maradék nagyobb összeg a 2020-as költségvetést terheli. Tippeljük meg, hogy főként erről esett szó Balázs Péterrel a színház igazgatójával, hol máshol, mint a színpadon, két valószínűleg hirtelen előkerített karosszékben ülve.