RIPOSTER

Orbán Vik­tor: A bú­zá­ban hi­szünk

A ma­gyar élel­mi­szer­ipar újabb mér­föld­kö­vé­nek ne­vezte Orbán Vik­tor mi­nisz­ter­el­nök a Vi­re­sol Kft. hét­főn át­adott vi­son­tai bú­za­ke­mé­nyítő üze­mét, amellyel - mondta - egy tel­je­sen más di­men­zi­óba lép­het a ga­bo­na­fel­dol­go­zás az or­szág­ban.
  • Szerző: MTI

Cúcstechnikával működő búzafeldolgozó üzemet adott át a magyar miniszterelnök Visontán. Facebook-oldalán egy fényképet is közzétett az új létesítmény avatása alkalmából, ezzel a kísérő mondattal: "A búzában hiszünk".

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Jó, ha nemcsak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország

fogalmazott a kormányfő a Heves megyei településen.  

A visontai üzem évi 250 ezer tonna magyarországi GMO-mentes búzát fog feldolgozni

világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. Ezzel a mennyiséggel egy jó termésű évben a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel - mutatott rá Orbán Viktor, célul tűzve ki, hogy minél kevesebb búza hagyja el alapanyagként Magyarországot.

A miniszterelnök azt is világossá tette, hogy

Magyarország "egy tapodtat sem enged" a GMO-mentességből,

a magyarok ugyanis úgy döntöttek, nem akarnak génmódosított élelmiszereket látni a boltok polcain, amire a visontai gyár is garanciát jelent.

A most átadott visontai üzem
A most átadott visontai üzem

Azt is kiemelte, hogy

Eközben a címlapon

az átadott búzafeldolgozó nagy mennyiségben képes gluténmentes búzakeményítőt előállítani, amivel sokak életét megkönnyíti.

A kormányfő hangsúlyozta:

sok ilyen vállalatra lesz szükségünk a jövőben, bátor és vállalkozószellemű cégekre,

amelyek a hazai fejlesztés és innováció éllovasaivá válhatnak.

A cél az - folytatta -, hogy a legfejlettebb megoldások hazai földön alakuljanak ki, hogy "azután ezeket az új technológiákat mi magunk alkalmazzuk".

A tulajdonosok képviseletében Mészáros Lőrinc innovatívnak, intelligensnek, környezetbarátnak, 21. századinak nevezte a határidőre elkészült gyárat, amely Magyarország egyetlen és Közép-Európa legmodernebb búzakeményítő üzeme.