OLDALVONAL

Ez kínos, nem kért Hosszú Ka­tin­ká­ból a tévé

Hosszú Ka­tinka vé­gezte el a kez­dő­rú­gást a szom­bati ma­gyar-szlo­vák rang­adón, az FC DAC-SK Slo­van meccsen.
  • Szerző: mv
Hosszú Katinka volt a sztárvendég a dunaszerdahelyi meccsen
Hosszú Katinka volt a sztárvendég a dunaszerdahelyi meccsen

Csúcsrangadóval avatták szombaton a véglegesen elkészült dunaszerdahelyi MOL Arénát, ahol a második helyezett FC DAC az éllovas SK Slovant fogadta a szlovák bajnokságban. Nem mindennapi körítést kapott a meccs: egésznapos ünnep vezette fel a rangadót, amelyre Hosszú Katinkát is meghívták.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő 12 ezer lelkes magyar szurkoló előtt végezte el a meccs kezdőrúgását. Szlovák és magyar nyelven is bejelentették a stadionban, hogy ki érkezik a pályára, és Katinka óriási ovációban részesült. Amíg azonban a helyszínen mindenki Magyarország büszkeségét, az Iron Ladyt nézte, addig a tévénézők keveset láttak az úszónőből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Szemből és közelről egyszer sem fókuszált Hosszú Katinkára a szlovák tévé
Szemből és közelről egyszer sem fókuszált Hosszú Katinkára a szlovák tévé

A szlovák tévé operatőre ugyanis kizárólag addig fókuszált Katinkára, amíg az úszónő háttal állt a kamerának és elpasszolta a labdát. Utána már nem foglalkozott a világklasszissal, szemből és közelről egyszer sem került Katinka a képernyőre.

Amíg az Iron Lady az oldalvonal felé sétált, a kamera inkább a vendég Slovan szlovák edzőjét, Martin Sevelát mutatta. Pedig a tréner nem adott rá okot, mégis, másodperceken keresztül a tévénézők – Katinka helyett - a kispad mellett álldogáló Sevelát nézhették. Kínos pillanatok voltak, az biztos.

Katinka végezte el a kezdőrúgást
Katinka végezte el a kezdőrúgást

A tévések kizárólag akkor „kapcsoltak” vissza a pályára, amikor Hosszú Katinka már távozott. Holott az operatőrök ilyenkor rendszerint a sztárvendégre közelítenek, addig mutatják, amíg el nem hagyja a pályát.

A szlovákok kicsinyes tette azért is fájó, mert az ő adásukat vette át a magyar köztévé, s biztosak vagyunk abban, hogy a magyar tévénézők is szívesebben látták volna Katinkát, mint Sevela arcát.

Eközben a címlapon