RIPOSTER

Nem hi­szed el, miért haj­tot­tak be az autók a víz­zel telt alul­já­róba

Fél óra alatt csor­dul­tig telt a szol­noki Szé­che­nyi­vá­rosba ve­zető alul­járó. A he­lyiek el­mon­dása sze­rint az első autó so­főrje nem mérte fel a víz­osz­lop ma­gas­sá­gát, és a le­ful­ladt az au­tója. Két másik autót is tel­je­sen el­le­pett a víz, a so­főr­jeik a tetőn ücsö­rögve vár­ták, hogy a ka­taszt­ró­fa­vé­dők ki­ment­sék őket. A Ri­post ki­de­rí­tette, ki ve­zette az első autót.

Egy fiatal pizzafutár vezette azt az autót, aki miatt mindenki beragadt a vízbe a szolnoki Széchenyivárosba vezető aluljáróba.

K. Anita úgy gondolta, még át tud jutni a gyorsan emelkedő vízen, ám piros Suzukija lefulladt, és ő is és a mögötte haladók az egyre növekvő vízben rekedtek. Az asszonyt nem viselték meg a történtek, boldogan szelfizett a mentésre várva az autója tetején, és osztotta meg a képet közösségi oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közelben lakók már nem voltak ilyen derűsek, főleg, hogy tudták: a csatorna összes szennye az ő portájukra ömlik majd.

Amikor a villámár másnapján a a helyszínen járt, a lakók épp fertőtlenítettek és a károkat mérték fel.Az egész környéken, sőt a városban is terjengett a jellegzetes csatornaszag. 

"Percek alatt történt minden. Este 8-kor elkezdett esni az eső, és mi már csak azt vettük észre, hogy mindent elborít a víz. Ez nem az első eset itt: egy hónapja ugyanígy volt, csak akkor nem ragadt be senki. Valójában ezzel a hellyel mindig probléma volt. 1976-ban épült meg, és már akkor is hibás konstrukciónak bizonyult: nagy esőzéskor mindig elönti a víz. " - fejtegette Keskenyné Dobos Krisztina az aluljáró mellett lakó nő. 

Fotó: Markovics Gábor

"Ráadásul most a csatorna is kiöntött, mert ezek a régi csövek nem bírják a nagy terhelést "- tette hozzá Holecska József szomszéd, aki egykor a helyi csatornázási műveknél dolgozott.

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

"Tegnap térdig ért itt a víz. A mai reggelem azzal kezdtem, hogy eltakarítottam a szemetet, volt itt betét, használt wc-papír, fekália" - folytatta Krisztina.

A területet a kormányhivatal fertőtlenítette. A helyiek az aluljárót Széchenyi-uszodának nevezték el, és természetesen az internet népét is megihlették a történtek: számtalan mém készült a villámárvízről.