INSIDER

Nem hiszed el, hogyan él a rácsok mögött a cipőfűzős gyilkos

Vezéregyéniség volt a zárkatársai között Z. Sándor, aki megszökött a börtönből és egy cipőfûzővel megfojtotta szerelmét, Jónás Szandrát. Most azonban fordult a kocka: a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet lakói elfordulnak tőle, haragszanak rá.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes képet festett az elmeorvos az emberöléssel és fogolyszökéssel vádolt Z. Sándorról az ügy tárgyalásán. A pszichiáter azt mondta: a férfi antiszociális, erőszakos és uralkodó típusú személyiség, aki félelemben tartja még a legszűkebb környezetét is. A tanúk szerint így viselkedett a feleségével, és később a kedvesével, Szandrával is így bánt. A lány mindössze 14 éves volt, amikor összekerültek, és az édesanyja elmondása szerint folyamatosan sakkban tartotta őt a férfi.

"Kezdetben nagyon szerették egymást, ám később Szandra sokat szenvedett miatta. Szavakkal és tettekkel is bántalmazta. Nekünk persze mindig azt mondta a lányunk, hogy elesett vagy baleset érte. Annyira szerette azt a fiút, hogy a végsőkig védte. Még a börtönből is ideért a keze.

A lányom folyamatosan dolgozott, hogy pénzt tudjon neki küldeni, sokszor pedig tőlünk kért kölcsön, hogy Sándornak mindene meglegyen"

.– mondta el a %%-nak Szandra édesanyja, Jónás Bertalanné Ica. 

A férfi pedig élte világát a rácsok mögött.

"Vezéregyéniség volt a rabok között, különféle előnyöket harcolt ki magának. Nem jól bírta a bezártságot, a kötöttségeket. Ez látszik abból is, hogy életkorához képest kevés munkaviszonnyal rendelkezik . A gyilkosság motivációja is az lehetett, hogy haragudott a szerelmére, amiért ő szabadon élhet, neki pedig vissza kell mennie. Az, hogy nem beszél róla, nem emlékszik rá, nem tudatszűkülés, inkább a felelősséget próbálja elhárítani magától." – fejtegette a tárgyaláson a pszichiáter szakértő. 

Sándornak a pénzhez való viszonya is sajátos: amilyen könnyen jön, olyan könnyen megy. Az a 94 millió forint, amit sikkasztott, és ami miatt először be kellett vonulnia, eltűnt különféle más üzelmek során, a szerelme és családja egy fillért nem látott belőle. Amíg Szandra élt, addig folyamatosan támogatta őt még a börtönben is, halálával azonban ez megszűnt.

Részben emiatt, részben a fogolyszökés és a gyilkosság miatt most a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetben egészen más megítélés alá esik Sándor, mint annak idején Állampusztán. A %% úgy értesült, hogy nem népszerű a rabok között, kerülik és lenézik őt. A szerelme megölésével elveszítette rendszeres bevételét, ami a tekintélyt jelenti a rácsok mögött. Emellett a rabok attól tartanak, a szökése miatt szigoríthatják a szabályokat, és a többiek is kevesebb engedményt kapnak.

 

"Mellékszereplő lett, akit épp, hogy megtűrnek. Õt azonban csak az foglalkoztatja, hogyan tudná minél kisebb büntetéssel megúszni ezt a gyilkosságot"

– árulta el a forrásunk.

Szandra családja viszont példás büntetésre számít, sőt, a büntetőügy lezárása után kártérítést kér. A további részleteket megtalálja a keddi %% napilapban.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?