RIPOSTER

Nagy­ecsedi gyil­kos­ság: ki­szi­vár­gott az utolsó, döb­be­ne­tes te­le­fon­hí­vás

A 28 éves Z. Sán­dor ta­valy nyá­ron vég­zett a pár­já­val, nem sok­kal az­után, hogy ha­lá­lo­san meg­fe­nye­gette őt te­le­fo­non.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

A nagyecsedi Szandra és a szerelme, egyben későbbi gyilkosa, a 28 éves Z. Sándor nem sokkal a férfi szörnyű tette előtt még beszélgettek telefonon. Sándor csalás miatt ült az Állampusztai Börtön és Fegyházban, ahonnan egy illegálisan tartott mobiltelefonról telefonált a lánynak. Szandra pedig rögzítette minden szavukat. A 13 perces beszélgetést a Blikknek sikerült megszereznie, a beszélgetés során mindketten sokat hallgattak. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Nem tudok pihenni, mert a hívást várom, hogy meghalt az apám" – hallható a felvételen. Majd szinte minden előzmény nélkül támadásba lendült a férfi. Szavaiból kiderült: féltékeny, és attól tart, hogy Szandra nem várja meg őt.

Elvágom a torkodat, ha a jövő héten hazamegyek

– hangzottak a vészjósló mondatok, de a lány nyugodtan, higgadtan tűrte a folyamatos szóbeli bántalmazást. A beszélgetés után néhány nappal már személyesen is találkoztak tavaly júniusban Nagyecseden, és amikor a búcsúzásra került volna a sor, Sándor megfojtotta Szandrát egy cipőfűzővel.

"Megbántam, bár vissza tudnám forgatni az idő kerekét. Amikor csütörtökön megérkeztem, Szandra végig azt mondta, hogy ne menjek vissza. Majd hirtelen megváltoztatta a véleményét, én meg azt gondoltam, van valakije. Ezen vitáztunk össze" – mondta Sándor a bíróságon.

"Nagyon remélem, hogy végül életfogytiglanit kap, hiszen a fenyegetések alapján egyértelmű, hogy előre eltervezte ezt a gyilkosságot" – háborgott Szandra édesapja, aki a családdal sokszor meghallgatja a beszélgetést, hogy hallhassa lánya hangját.

Z. Sándort emberöléssel és fogolyszökéssel vádolják, különös visszaesőként. Ezért maximum 23-24 évet kaphat. Ám, ha szerelemféltésből gyilkolt, már aljas indokból követte el a bűncselekményt, ami 30-31 évre növelheti a büntetését. A büntetőper a múlt héten kezdődött meg.

Eközben a címlapon