HŰHA

St­ras­bourgi lö­völ­dö­zés: egy va­csora men­tette meg Nacsa Oli­vérék éle­tét

Nacsa Oli­vér sze­rint el­jött az ideje, hogy min­denki fel­hagy­jon a mig­rá­ció körül ki­ala­kult li­be­rá­lis esz­mék szaj­kó­zá­sá­val. A hu­mo­rista ugyanis gyak­ran for­dul meg Eu­rópa nagy­vá­ro­sa­i­ban, és fo­lya­ma­to­san ta­pasz­talja a ter­ror­fe­nye­ge­tett­ség okozta fé­lel­met. Oli­vér a stras­bourgi lö­völ­dö­zés hely­szí­nén is járt, más­fél órá­val a tá­ma­dás előtt.
  • Szerző: Buster

Hiába volt megerősített terrorkészültség a Strasbourg jelképének számító karácsonyi vásárban, a 29 éves marokkói terrorista, Cherif Chekatt mégis lelőtt három embert, és legalább tizenkettőt megsebesített, akik közül hatan válságos állapotban vannak.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez is jól mutatja, hogy Európa hiába „készült” fel a támadásokra, teljesen védtelen a beszivárgó terroristákkal szemben. Nacsa Olivér és felesége egy étteremben ülve értesültek a lövöldözésről, és mindketten sokkos állapotba kerültek, hiszen a támadás előtt még ők is a vásárban sétálgattak.

„Furcsa érzés volt bennünk egész nap, hiszen erősen hangulatromboló és egyben félelmetes érzés, ha az ember egy meseszép város meseszép karácsonyi vásárán lépten-nyomon gépfegyveres katonákat kerülget. Azt terveztük, hogy egész nap Strasbourgban nézelődünk, de végül egy közeli település éttermében foglaltunk asztalt, így negyed hétkor elindultunk. Ott kaptuk a hírt, hogy lövöldözés volt ott, ahol nemrég még kéz a kézben sétálgattunk. Sokkoló volt a tudat, hogy ennyire közel voltunk, és valahogy a történtek részesének lenni egészen rettenetes érzés…” – kezdte lapunknak Olivér, aki sokszor tapasztalta testközelből, hogy mit is okoz Európa nagyvárosaiban a migráció és a terrorfenyegetettség.

„Mérhetetlenül szomorú, hogy az emberek elvesztették a biztonságérzetüket Európa azon területein, ahol nagymértékű a migráció. Ugyanakkor én is azt mondom, hogy nem szabad félnünk, hiszen itt mi vagyunk otthon, és nem lehet, hogy mi éljünk rettegésben, mert bizonyos emberek nem képesek integrálódni" - fogalmazott a humorista.

A részleteket olvasd el a napilap csütörtöki számában!