kulcsár edina
Utána számoltál már, hogy mennyit fizetsz a dinnye héjáért, amit végül a szemetesbe dobsz? Nem kell, hogy kárba vesszen a héj! Remek csemegéket készíthetsz belõle, íme 4 fantasztikus ötlet!
Egy méretes görögdinnye elfogyasztása után kész macera megszabadulni a rengeteg helyet foglaló, csöpögő, erjedő dinnyehéjtól. Alig fér a szemetesbe, aztán csak a baj van vele.
Hozzávalók:
1 görögdinnye héja
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1/2 teáskanál mustármag
1 l víz
1 ek. só
Így készítsd:
Hasonlóan készítsd, mint a kovászos uborkát , csak éppen itt a kenyér-fázis kimarad.
Fanyar íze, ropogós textúrája hasonlít az uborkához, de megjelenése miatt mégis igazi különlegesség!
Hozzávalók:
3 csésze dinnyehéj
1,5 csésze cukor
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 rúd vanília fahéj, szegfűszeg
Így készítsd:
Pompás lekvárod lesz! Pirítóssal, joghurtba keverve, vagy zabpehellyel is szuper reggeli.
Hozzávalók:
4 csésze görögdinnyehéj
1/4 csésze só
Sziruphoz:
1 csésze víz, 2 csésze cukor, 1 citrom
+ cukor a bevonáshoz
Így készítsd:
Remek csemege lesz!
Hozzávalók:
1 dinnye héja
3 evőkanál + 1 teáskanál durva só
1 1/2 csésze almaecet
1 1/2 csésze cukor
2 evőkanál pácfűszer
Így készítsd:
Kb. 2 hétig áll el!
Húsok mellé, köretként szervírozhatod!