SZTÁRDZSÚSZ

Meg­ta­lál­tuk Mé­szá­ros János Ele­ket! Így él most az ün­ne­pelt sztár

Az ope­ra­éne­kes a leg­na­gyobb bé­ké­ben él­de­gél al­csút­do­bozi bir­to­kán. Évente több mint 200 kon­certje van.

Mészáros János Elek nevét 2012-ben ismerte meg az ország, amikor állítása szerint isteni sugallatra jelentkezett egy tehetségkutató műsorba, amit aztán meg is nyert, az utóbbi években viszont nem hallani róla. A  megkereste, hogy megtudja, hogyan él a pár éve még ünnepelt sztár.

Fotó: Szabolcs László

A 47 éves mezőgazdász azóta civil munkájával is felhagyott és csak a zenének, na meg persze a másik szenvedélyének: a földművelésnek él. János körbevezette a -ot a családi birtokon, közben arról mesélt, hogy mi változott azóta, mióta megnyerte a tehetségkutatót. Bár mostanában keveset hallunk róla, azóta is rengeteget koncertezik: tavaly kétszáz fellépése volt. Az operaénekes a bevételei nagy részét jótékony célra ajánlja fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A fellépések nyolcvan százalékát ingyen vállalom! Az Isten ezt bőven visszaadja, ezért ez nekem megéri! Minél többet ad az ember, annál többet kap vissza

– vallja Mészáros János Elek, aki több tízmillió forintot énekelt össze az évek alatt.

Fotó: Szabolcs László

„Bár nincs menedzserem, ennek ellenére könnyen megtelik a naptáram! Szájról-szájra jár a hírem. Hat év alatt 1100 koncertem volt, ezalatt nagyjából 50 millió forintot énekeltem össze hitgyülekezeteknek és beteg emberek megsegítésére.”Ha nem nótázik, akkor a birtokán dolgozik, tavasszal betermeli a tűzifát, állatokat tenyészt és gondozza a több száz éves családi birtokot, ahol már az 1700-as évek óta éldegél a családja.

Fotó: Szabolcs László

„Én vagyok az V. János és a II. Elek a családban. Már 1740 óta élünk ezen a birtokon. Generációról-generációra száll a családban az értékek tisztelete. Nekem azt tanították, hogy a legfontosabb a becsület! Az embernek dolgoznia kell! Szolgálni kell Istent, a családját és a hazáját. Csak úgy önmagáért élni nem jelent semmit” – vélekedik az operaénekesként ismertté vált mezőgazdász, akit bőséges terméssel ajándékoz meg a sors: éppen most keltek ki a kiscsirkék és bora is van bőven.

Ha szeretnéd megtudni, hogyan él Mészáros János Elek és tervezi-e, hogy visszatér a médiába, olvasd el a szombati lapszámát!

Eközben a címlapon