FÜLES

Meg­törte a csen­det Cze­i­zel Endre gyá­szoló öccse!

Mióta a neves ge­ne­ti­kus el­hunyt, he­tente újabb és újabb plety­kák kap­nak szárnyra, me­lyek egyre job­ban meg­vi­se­lik gyá­szoló csa­lá­dot. A pro­fesszor test­vére igye­ke­zett tiszta vizet ön­teni a po­hárba.
  • Szerző: B.M.

Czeizel Endre öccse, Tamás eddig csendben gyászolta testvérét, de most úgy döntött, nem bír tovább hallgatni! A férfi hosszú évekig szinte baráti kapcsolatban állt a professzor szerelmével, Dórával, aki két gyermekkel is megajándékozta a genetikust. Ám nemrég véget ért a jó viszony!

A hagyatéki kérdésekben képtelenek megállapodni, tízmillió forinton veszekszik Czeizel új és régi családja. Nem ismert ugyanis, hogy a közjegyző az eljárás során öt vagy hat részre osztja-e a vagyont. Dóra második gyermeke, Fanni mesterséges megtermékenyítéssel fogant, és napvilágra került, hogy a spermadonori nyilatkozaton nem az ismert orvos neve szerepel. Ha a kislány nem részesül a hagyatékból, a nő pereskedni fog.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Fogalmam sincs, ki mozgatja ezeket a szálakat. De nagyon minimális valóságtartalma van annak, ami eddig a sajtóban megjelent.

Dórának több olyan megnyilvánulása is volt, ami nem tetszett. Eléggé megharagudtam rá, mert a bátyám betegsége idején sem volt nyugalom. A halála után pedig bekeményített.

Nem értem, miért viselkedik így, mert senki nem bántotta. Én befogadtam annak idején, hét évig lakott nálam" - mondta a Story magazinnak Czeizel testvére.