LELKIZŐ

Megrendítő helyzetbe került a magyar színész: levélben könyörgött munkáért

Komoly anyagi gondokkal küzdött Galkó Balázs.
  • Szerző: Ripost

Hét év mellőzöttség után újra fővárosi színdarabban játszik a 69 éves Galkó Balázs, a József Attila Színházban kapott szerepet. Pénteken debütál a Lila ákác című Szép Ernő-regény színpadi változatában.

"Örömömben ugrándozni kezdtem, amikor Nemcsák Karcsi felhívott egy hónappal ezelőtt, mert ekkor már nagyon el voltam keseredve" – magyarázta a színművész.

Galkónak az Újszínház 14 év után, 2012 februárjában bontotta fel a szerződését. Azóta csak néhány vidéki színházban kapott mellékszerepet, és alkalmi művészi munkákból egészítette ki a nyugdíját.

"Havi 102 ezer forint a nyugdíjam, és hiába kapunk családi pótlékot a két kisebbik gyerekünk után, január közepén be kellett látnom, már nem tudom teljesíteni azokat a penzumokat, amelyek négyünk eltartásához szükségesek. Nagyon magam alatt voltam. Úgy éreztem magam, mint Houdini a búvárharangban a Temze fenekén, és Nagy László sorait mormoltam: nekem a kérés nagy szégyen, adjon úgy is, ha nem kérem..., de egy hárommondatos levélre végül rászántam magam" – mondta Galkó.

"Öt fővárosi színházigazgatónak írtam meg, hogy „nagyon hiányzik a színház, szükségem lenne munkára, bármit elvállalok”, de Karcsi volt az egyetlen, akitől nem sajnálkozó választ kaptam" – idézte fel Galkó, akinek két nagyfia, a 41 éves Máté és a 38 éves Pál mellett két kiskorú gyermeke is van, Sára 13, Márton 12 éves.

Galkónál 2016-ban diagnosztizáltak rákos megbetegedést, akkor sugárterápiát kapott. Most már tünetmentes.

"Jól vagyok! Úszok, futok, biciklizek, kirándulok, és eszem ágában sincs visszaszedni azt a 22 kilót, amit leszívtak rólam a sugárkezelések. Borzalmas volt az a hónap, amikor nyelni sem bírtam, nemhogy enni, de lekopogom, túl vagyok rajta" – mondta a Blikknek Galkó, akit nyelvgyökérrák miatt kezeltek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?