BIZARR

Hátborzongató orvosi beavatkozáson esett át ez a férfi

A mûtét nem csupán nehéz és veszélyes volt, de bizarr is: ugyanis az illető szinte teljes egészében megkapta valaki másnak az arcát. Csak erős idegzetûeknek!
címkék:
  • Szerző: jd

Horrorisztikusan torz volt az arca, évekig csak maszkban mert az utcára menni az észak-kaliforniai Cameron Underwood. A fiatal férfi két évvel ezelőtt mélypontra érkezett, egy egész napos italozás után úgy döntött, véget vet az életének. Fogott egy pisztolyt, az álla alá tartotta a csövet, és meghúzta a ravaszt. A golyó mindent vitt: fogakat, állkapocscsontot, és a fiatal férfi orrát is; de a férfi életét megkímélte.

Összevissza tántorgott, minden tele volt vérrel

A nehéz éjszakán nagybátyja találta meg a fiút, akivel közösen töltötték volna az estét. Nyitva találta Cameron ajtaját, és ami bent fogadta, az valóságos horror volt: a nappali és a hálószoba vérbe borult, a fiú pedig az arcát takarva tántorgott a lakásban. Mentőhelikopter vitte a kórházba, ahol hónapokig mesterséges kómában tartották, számos műtéten esett át, de az arcát nem tudták megmenteni. Cameron sokkot kapott, amikor meglátta, mivé változott, és úgy tűnt, így kell leélnie az egész életét. Azonban édesanyja nem adta fel a reményt …

Egy újságcikk vezetett a több órás műtéthez

Cameron anyja a People magazinban olvasott egy tűzoltóról, aki a világon elsők között részesült arcátültetésben; és innen tudta meg, hogy a New York-i Egyetemen arcátültetéssel foglalkozó kutatásokat végeznek. Azonnal felvette a kapcsolatot a programot vezető orvossal, és végül 13 hónappal a végzetes öngyilkossági kísérletet követően találtak donort Cameron számára. A huszonöt órás műtétet száz orvos végezte: az elhunyt donor arcának izmait, szöveteit, véredényeit illesztették össze Cameron arcával. Az arcátültetés életveszélyes műtét, de Cameron szerencsés volt, nem léptek fel komplikációk. Örökre hálás a családnak, aki beleegyezett az arcátültetésbe – és nemrég találkozhatott is velük.

Egy tragédia adott új életet

 A donor a 23 éves Will Fisher volt, aki hirtelen hunyt el. Regisztrált Szervdonorként egyértelmű volt, hogy a belső szerveivel mások életét mentik majd meg az orvosok, ám az arcátültetéshez szükség volt az édesanyja beleegyezésére; aki igent mondott. Ez év Cameron találkozott is a donor édesanyjával. A fiát gyászoló asszony elmondta, hogy az tartja benne a lelket, hogy tudja: Will sok-sok ember életét megmentette, így nem volt hiábavaló a halála.

Cameron kezelést kap a depressziója miatt, rendszeresen jár terápiára, és újra teljes életet élhet.

címkék:
És ezeket olvastad már?