SZTÁRDZSÚSZ

Min­dent fel­ál­do­zott hi­va­tá­sáért Mar­kos György

A hu­mo­rista évek­kel ez­előtt el­dön­tötte, hogy hátat for­dít a szín­pad­nak és tel­jes em­ber­ként kon­cent­rál egy, a szó­ra­koz­ta­tás­nál sok­kal fon­to­sabb fel­adatra.
  • Szerző: Buster

Markos György nagyon sokat tett azért az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyetteseként, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét segíthesse. Felelős pozíció ez, ami még a színpad és a humor iránt érzett rajongását is felül tudta írni.A humorista rengeteget dolgozik és annak ellenére sem tud lazítani, hogy évekkel ezelőtt a szervezete már kétszeresen is benyújtotta számlát.  Igaz ugyan, hogy életmódot váltott, de tisztában van vele, hogy a munkájával járó stressz folyamatos veszélyfaktort jelent…

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

"A körülöttünk lévő világ miatt lettem alapítótagja az OPSZ-nek. Rengeteg rossz dolgot láttam életemben, de az tette fel az i-re a pontot, amikor a rendszerváltás előtti viharos időkben elharapódzott a bűnözés és fényes nappal megtámadták édesanyámat.

Biztos vagyok benne, hogy ha nem érek oda időben, tragikus véget ért volna a támadás…

- idézte fel motivációját Markos György, aki igen jelentős időt fordít a munkára túl a 70-en is.

Fotó: Markovics Gábor

"Számomra mindez nem áldozat. A mindenható megadta nekem a lehetőséget, hogy segíthessek. Az OPSZ-nek  több mint hatvanezer tagja van, ami egész Európában egyedülálló, ha a valóban aktívan működő polgári szervezeteket nézzük. Tanulhatnak tőlünk a világ országai, hiszen  sok országban nem ingyen végzik az emberek ezt a szolgálatot.

A mi fizetségünk a jó érzés, ami eluralkodik rajtunk, ha segítettünk valahol. Magam is aktívan  részt veszek a napi feladatokban, hiszen nem utasíthatok egy kollégát a fotelben ücsörögve.

Tudom, hogy lazítani kellene, de ebben a szakmában nem lehet. Vigyázok magamra, amennyire tudok, de a munkám fontos. Akár magamnál is fontosabb..."

- jelentette ki határozottan Markos György, akit beszélgetésünk alatt értesítettek egy betörésről.

Eközben a címlapon