TÜZELŐÁLLÁS

Böde Dani ki­tá­lal: fur­csa szo­ká­sok­ról be­szél

A Fradi tá­ma­dója úgy ké­szül, hogy ta­vas­szal min­den mér­kő­zé­sen kezdő lesz. Új csa­pat­tár­sa­i­ról, és a cél­ki­tű­zé­sé­ről is me­sélt.
  • Szerző: HBK

A Ferencváros labdarúgócsapatának támadója, Böde Dániel a spanyolországi edzőtáborozás végén a mesélt az új csapattársakról, a bajnoki célokról – valamint arról, hogy mi a különbség a külföldi és magyar játékosok között.

Böde Dániel (balra) úgy készül, hogy tavasszal mindig kezdő lesz
Böde Dániel (balra) úgy készül, hogy tavasszal mindig kezdő lesz
Fotó: MTI

– Négypontos hátrányban vannak a Videoton mögött. Meglehet még a bajnoki címvédés?

– Nagyon kemény dolgoztunk, az majd a bajnokságban válik el, hogy mennyire végeztünk jó munkát itt a szünetben. Nem ledolgozhatatlan hátrány. Az új játékosok beilleszkedése eddig zökkenőmentesen zajlott, bízom benne, hogy nagy segítségére lesznek majd a csapatnak.

– És a gólkirályi cím? Tavaly 17-ig jutott, most hétnél tart…

– Célkitűzés nincs, minden évben több gólt akarok rúgni, mint az előző szezonban. Nekem az őszi idényhez képest játékban kell javulnom, a gólok majd úgyis jönnek nekem és a csapatnak is.

– Hogy érzi, megnyerheti a harcot a csapatba kerülésért?

Eközben a címlapon

– Úgy készülök, hogy minden mérkőzésen kezdő leszek. Ha pedig bent vagyok, akkor igyekszem megmutatni, hogy van helyem a pályán.

– Ötödik éve alapember a Ferencvárosban. Külföldi karrierről nem álmodik?

– Szokták mondani, hogy van az a pénz, de most kevés esélyt látok arra, hogy befusson egy ilyen ajánlat. Jelen pillanatban a felkészülésre és a Fradira koncentrálok.

– Ha már külföld… Kleinheisler Lászlót állítólag nyelvet tanulni küldték haza a németek. Ön hogy áll az idegen nyelvekkel?

– Úgy szokták mondani, nem adnának el… Még a német is megy. De annyira nem foglalkoztat ez a kérdés. Itthon valahogy furcsa szokás van divatban.

– Éspedig?

– Úgy szokott lenni, ha a magyar játékos kimegy külföldre, akkor megtanulja az idegen nyelvet. A lengyeleknél is például. Pedig az sem világnyelv. De szerencsére egy közös nyelv mindenképpen akad, ez a futball.