KÜLFÖLD

Félmeztelen férfiakkal ölelkezik Macron! Kiakadtak a franciák - fotók

A francia elnök a Kis-Antillákhoz tartozó Szent Márton-szigetre látogatott a hétvégén, ahol olyan képek készültek róla és félmeztelen férfiakról, hogy azóta is ezeken ámul a világ.
  • Szerző: WM

A sziget északi része Franciaországhoz tartozik, és Emmanuel Macron francia államfő úgy döntött, hogy a hétvégén meglátogatja az ott élő szavazóit. Az elnök látogatásából azonban nem várt botrány kerekedett. Az egyik fotón egy nemrégen a börtönből szabadult félmeztelen  férfival ölelkezik Macron, egy másikon pedig a társaságában lévő fiatalok egyike a középső ujját mutatja a kamerának.  

 

A képek láttán a Macron politikai ellenfele, a jobboldali Nemzeti Front elnöke,  Marine Le Pen azt írta az egyik közösségi oldalon:

Ez megbocsáthatatlan! A felháborodásomat nem tudom kifejezni! Franciaország biztosan nem ezt érdemli.

Macron természetesen azonnal reagált Le Pen szavaira, és kifejtette, hogy számára Franciaország összes gyermeke egyforma, és ő segíteni akar a fiatalokon. Az elnök szerint Le Pen szavai gyűlöletkeltőek. Külön érdekesség, hogy a Szent Márton-szigeten több gyönyörű nő, köztük szépségkirálynők is tűkön ülve várták, hogy legalább egy szelfit készíthessenek az államfővel, Macron azonban inkább a félmeztelen fiatal férfiakkal töltötte idejét.

A francia first lady nem kísérte el férjét a Kis-Antillákra.