HŰHA

Ma műtik Tahi Tóth Lász­lót

Az egész or­szág izgul Tahi Tóth Lász­lóért, akit - ha nem jön közbe semmi - ma mű­te­nek meg or­vo­sai agyér­prob­lé­mája miatt az Ideg­tu­do­má­nyi In­té­zet­ben.

Egyre biztosabb, végre sor kerül a legendás színész agyérműtétjére, amit eredetileg múlt hét péntekre terveztek orvosai. De egy váratlanul felmerült vérhígító-átállítás miatt elhalasztották a beavatkozást. Az új gyógyszer bevált, így mára kiírták a műtétet.

Tahi Tóth László felesége, Kárászy Szilvia az operáció előtt szűkszavúan csak annyit nyilatkozott: már nagyon várja haza szerelmét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a megírta: két héttel ezelőtt, a Hattyúdal a Republic együttessel című darab második felvonásában lett rosszul a művész. Először iszonyatos fejfájása volt, nem használt a bevett gyógyszer, majd megtörtént vele a színészek rémálma, elfelejtette a szövegét, nem jöttek a szájára a szavak.

De nem akarta cserben hagyni a közönséget, a kollégái segítségével végigjátszotta az előadást, még a tapsrendre is kiment.Utána vizsgálta meg a József Attila Színház orvosa, aki azonnal mentőt hívott, és bevitték a Honvédkórházba. Ott napokig vizsgálták, míg kiderült, hogy az évekkel ezelőtti sztrókja következtében egy ér nyomja Tahi Tóth László agyát, ez okozta a kínzó fájdalmat és a rosszullétet. Ezért átszállították az Idegtudományi Intézetbe, ahol a vizsgálatok után az agyérműtét mellett döntöttek a professzorok.

A színész kollégái nem feledkeztek el Tahi Tóth Lászlóról, a -on keresztül üzentek a neki.

Hegedűs D. Géza

„Egymás mellett ülünk az öltözőben a Vígszínházban és a Pesti Színházban is. Már a pályám elején is játszottunk együtt, felnéztem rá a humoráért, a bölcsességéért. Nagyon hiányzik, hogy megint ott üljön mellettem.”

Eközben a címlapon

Lukács Sándor

„Lacikám, én már készítem elő a tavaszi teniszpályákat, téged néztelek ki partneremnek. Elhatároztam ugyanis, hogy a következő Roland Garroson együtt indulunk.”

Hogy kik és mit üzentek még Tahi Tóth Lászlónak, az kiderül a szerdán megjelenő Ripost napilapból!