kulcsár edina
Már a Pataki Cukrászda környékén is megjelentek az albán fagyisok! Pataki Ádám, hazánk egyik legelismertebb cukrásza elárulta: komoly problémával kell szembenéznie neki és kollégáinak! Liptai Claudia párja a Ripostnak vallott aggodalmairól!
Egyre több olyan fagyizó van, ahol olcsón, hatalmas gombóc fagyihoz juthatunk. Ezzel csak egy a baj: hiába a gusztusos látvány, az íze leginkább a vízéhez hasonlítható. Akinek volt már része hasonló élményben, a következő alkalommal biztosan nem szeretne picit olcsóbban ugyan, de ízfokozókkal teli, rossz minőségű frissítőt választani.
Pataki Ádám cukrászmester elárulta lapunknak, már megkezdődött a harc a fagyimaffia ellen.
„Két szempontból is érintett vagyok. Elsőként, mint Pataki Ádám, cukrászdatulajdonos, másodsorban, mint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének vezetőségi tagja” - mondta a %Ripost%-nak a neves cukrászmester, akinek vállalkozására is rossz hatással vannak az „olcsó fagyizók”.
Érden, ahol a cukrászdám van, ott is megjelentek már az albán vagy horvát fagyisok.
"De akad olyan magyar vállalkozó is, aki ebben üzleti potenciált lát: a felfújt, aromásított, silány minőségű alapanyagokból készült édességeket árulják. Ahelyett, hogy elkezdenék velük harcolni, inkább azt kommunikálom a vevőimnek, hogy nálunk a gyümölcsfagylaltban harminc százalék gyümölcs van, a csoki fagyiban valóban van csokoládé, és a vanília fagylalt vaníliarúddal készül, tojássárgájával” - mondta Ádám, aki hozzátette: szigorú szabályokat állítanak fel a fagylaltokkal kapcsolatban.
Hogy mik lesznek ezek a szigorú szabályok, megtudhatja a keddi %Ripost% napilapból, mint ahogy azt is, hogy milyen elképesztő dolgok vannak az albán fagyizók által árult fagyikban a Pataki Ádám mellé álló élelmiszermérnökök szerint.