OLDALVONAL

Leszámolás a stadionban, ez a férfi ütötte le az újpesti drukkert

Profi ökölvívó tartotta rettegésben szombaton az Újpest szurkolóit. B. Zsolt a Vidi elleni meccsen a hazai tárborban kezdett pofozkodni, mindezt a biztonságiak szeme láttára.
  • Szerző: sk

Egy petárda miatt robbant ki botrány az Újpest-Vidi (2-0) focimeccsen. Noha a hazai tábor előtt ott álltak a sárgamellényes biztonságiak, a rendet a meccsen civilként jelen lévő B. Zsolt kezdett el csinálni. Sajnos a saját módszereivel… B. korábban több kisebb szervezetnél is szerzett ökölvívó-világbajnoki címet, így sosem volt számára idegen a pofozkodás. Most azonban túllőtt a célon.
„Zsolt legalább 5 embert leütött, a rendőrök elő is állították.” – írta levelében egyik olvasónk.


Információnk szerint az egyik drukker – aki ráadásul ártatlan is volt – olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. A helyszínről kapott fotón jól látni, hogy B. és társai mögött ott vannak a biztonsági emberek is, akik végignézték az esetet. Úgy tudjuk, a focicsapatnál ezért belső vizsgálatot kezdeményeztek, s még az sem kizárt, hogy felülvizsgálják az velük kötött együttműködést.


„Sem a biztonsági szolgálat, sem a szurkolók részéről nem elfogadható magatartás, hogy bárminemű fizikai tettlegességig fajuljanak az események.” - írta a klub a közleményben.
A rendőrség már a helyszínen őrizetbe vette B.-t, s ellene garázdaság miatt folytat eljárást. A férfi munkahelye, egy óbudai edzőterem már vasárnap jelezte közösségi oldalán, Zsolt hétfői órája „betegség miatt elmarad”. Egy hozzászóló azonnal reagált, nem betegségről van szó, csupán az edzőt vitték el a rendőrök.