KÜLFÖLD

Lelőheted a drónt, ha az a házad fölé repül!

Most először fordult elő, hogy valaki lelőtte a háza fölött repkedő drónt, és a bíróság igazat adott neki! Az eset a Drezda melletti Riesa városában történt.
címkék:
  • Szerző: SZM

A drónról ledobható bombáktól, a brit repülőterekre olykor berepülő drónokon keresztül, a Hableány tragédiája kapcsán a Duna felett betiltott drónokig sok mindenről írtunk már.

De most először fordult elő, hogy valaki lelőtte a háza fölött repkedő drónt és a bíróság igazat adott neki! Az eset a Drezda melletti Riesa városában történt, miután a drón pilótája beperelte a tulajdonost, aki a drónját egy puskával lelőtte.

A "Heise" szerint a pilóta öt-tizenöt méter magasságban reptette a drónját egy magas, lefedett kert felett.

A tulajdonosnak a felesége, valamint a három és hét éves lányai azt mondták, hogy félnek a drón körözéstől és hangjától. A felhergelt tulaj kiment a puskájával és a második lövéssel eltalálta az 1500 eurós (majdnem 500 ezer forintos) drónt, amely egy garázs tetejére hullott.

De a perben a bíróság nem a kárvallottnak, hanem a drónt lelövő férfinak adott igazat azzal, hogy a drón vezérlője megsértette a férfinak és családjának a személyiségi jogait. Ez a drón – mint általában a drágábbak - videófelvételre is alkalmas volt. Ezért olyan elbírálás alá esett, mint amikor valakinek a magánéletébe kamerával kukkantunk bele - mondta a bíró.

Forrás: Krone

címkék:
És ezeket olvastad már?