SZTÁR

Fotók a te­me­tő­ből: Így ké­szül­nek Koós János te­me­té­sére

A Tánc­dal­fesz­ti­vál ki­rá­lyá­nak sírja mind­össze 15 mé­terre lesz Bajor Im­réé­től, de a másik nagy ne­vet­tető, Hofi Géza nyug­he­lye sincs messze. A Far­kas­réti te­me­tő­ben már kedd dél­előtt meg­kezd­ték az elő­ké­szü­le­te­ket!
címkék:
  • Szerző: Doris

A március 2-án elhunyt Koós Jánost évtizedes, legendás barátság fűzte  Bajor Imréhez. Mindkettejüknek a Fejér megyei Fülén volt hétvégi házuk, gyakran vendégeskedtek egymásnál, imádtak összejárni. Ezért nem meglepő, hogy Koós családja úgy döntött: a színész sírjához közel temetik el a Táncdalfesztivál királyát.

Fotó: Markovics Gábor

Lemértük, Bajor és Koós sírja között mindössze 15 méter a távolság, így a két jó barát ugyanolyan közel lesz egymáshoz, mint amikor még mindketten erejük teljében voltak.Elég csak a fülei nyarakra gondolni, hiszen a hétvégi házuk között sem volt sokkal nagyobb távolság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elválaszthatatlan páros még a kilencvenes évek elején ismerte meg egymást, Verebes István révén. Koós annyira megszerette a sokak által csak Kicsihuszárnak nevezett Bajort, hogy egy külön fejezetet is szentelt neki az önéletrajzi könyvében.

"Az első pillanattól valami egészen különös, cinkos kapcsolat alakult ki közöttünk. Nem nevettünk, nem kacagtunk, nem derültünk, nem mosolyogtunk, hanem hangosan, teli pofával, vinnyogva, szűkölve, visítva röhögtünk. Mindenen" - áll a Koós Kapitány Képtelen Képes Könyve című kötetben.

Hétfőn már egy kis tábla jelezte, hogy megkezdték az előkészületeket. Bajor Imre sírját egy piros körrel jeleztük
Hétfőn már egy kis tábla jelezte, hogy megkezdték az előkészületeket. Bajor Imre sírját egy piros körrel jeleztük

Korábban úgy volt, hogy közvetlenül a 2002-ben elhunyt Hofi Géza mellé temetik Koóst, ott is lett volna szabad hely a művészparcellában. Bár a család végül máshogy döntött, a kabarékirály sírja sincs messze Koósétól, mindössze 40 lépés a távolság. Így a 81 éves korában elhunyt táncdalénekes valóban hozzá méltó helyen, pályatársai és legjobb barátai közelében nyugszik majd.

A munkatársa kint járt a Farkasréti temetőben, ahol már kedd délelőtt megkezdődtek az előkészületek a művészparcellában.

Eközben a címlapon
Kedd délelőtt már megkezdődtek a munkálatok Fotó: Ripost
Kedd délelőtt már megkezdődtek a munkálatok Fotó: Ripost

Hogy mit mondott lapunknak a temető munkatársa, az kiderül a szerdai lapszámából!

címkék: