LOVE

Első lá­tásra sze­re­lem: így is­mer­ke­dett meg fe­le­sé­gé­vel Koós János

Ke­ve­sek tud­ják, de mi­előtt Koós János be­le­sze­re­tett volna Dé­kány Sa­rol­tába, meg­for­dult Tor­dai Teri és Fodor Zsóka ol­da­lán is.
  • Szerző: sv

Koós János mindig gondosan ügyelt arra, hogy magánélete helyett inkább a munkásságára figyeljenek az emberek, ennek ellenére az érzelmeiről is őszintén vallott. Az évek során több hölgy oldalán is megfordult, a húszas évei elején olyan színésznőkkel volt együtt, mint Tordai Teri vagy Fodor Zsóka, ám az igazi boldogságot második felesége, Dékány Sarolta mellett találta meg.

Fotó: Sulyok László

Ha kérdezték Saciról, mindig ódákat zengett, életrajzi könyvében is több oldalt szentelt annak, hogy megossza megismerkedésük és szerelmük történetét. Az énekesnőt egy jugoszláviai fellépése alkalmával pillantotta meg először, és első látásra beleszeretett. Igen ám, de János akkoriban nős volt, kiszemeltje pedig éppen az esküvőjére készült a vőlegényével, mégis mindent megtettek, hogy összeköthessék életüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mint a mesében... Hol volt, hol nem volt, egyszer volt egy fesztivál, ahol megláttam a színpadon egy nőt, aki olyan szép volt, olyan üde, olyan csinos és kívánatos, mintha tényleg csak egy mese főhőse lett volna

– kezdte Koós a könyvében, aki megismerkedésük után egy kellemetlen helyzetből is kimentette Dékány Saroltát, majd meginvitálta egy italra egy közeli kocsmába. „Bementünk az első kocsmába, és Maraschinót ittunk. Az volt a kedvence. Majd segített megvenni a feleségemnek az ajándékot, aztán én segítettem megvenni az ő vőlegényének, mert mint elmondta, házasság előtt álltak éppen.

Olyan szerelmes lettem belé azalatt a nap alatt, mint egy nagyágyú

– írta a művész, aki pár nap ismeretség után közölte az énekesnővel, hogy feleségül veszi.

Ha kíváncsi vagy a nem mindennapi szerelmi történet további részleteire, akkor keresd a napilap szerdai számát az újságárusoknál!