SZTÁR

Klip­pre­mier: iro­ni­kus ön­arc­kép Zan­zin­ger új vi­de­ó­já­ban!

A Zan­zin­ger mű­vész­név mö­gött meg­búvó Mi­sota Dá­niel 2009-ben kez­dett el saját da­lo­kat írni. Az évek során ze­néje igazi me­ta­mor­fó­zi­son ment ke­resz­tül, ami­nek egyik leg­ki­emel­ke­dőbb ál­lo­mása az volt, ami­kor ze­ne­kart gyűj­tött maga köré.
címkék:

Kilenc hosszú év munkája vezetett a 2018. novemberében megjelent első lemezéhez. A Seasonal Winds című anyagra azonban, úgy tűnik, bőven megérte várni – az Index, a Recorder és a Phenom’enon magazin szerint is az egyik legerősebb hazai album volt az előző évből.

Most pedig itt az első videoklip az albumról, ami a Self-portrait at 24 című dalhoz készült, és amelyben egy kissé komikus, lassított esést láthatunk.

„A klip ötlete Ladocsi Andristól származik, és azt hiszem, hasonló kíváncsiság vezérelte, mint engem a dal írásakor és felvételekor. A Self-Portrait at 24 egy hosszú alámerülés időszakáról szól, ami csak azért nem járt fájdalmas földbecsapódással, mert rettentően sokáig tartott. Andris munkájának nagy rajongója vagyok, mert olyan, mint a fejen talált szög, és a legegyszerűbb gesztusokban és rezdülésekben talál meg valamilyen absztrakt feszültséget. Bár a dal és a klip keletkezésének kevés köze lehetett egymáshoz, mégis jól megtalálták egymást.”

Zanzinger a Seasonal Winds albumot február 23-án mutatja be először élőben.A koncerten vendége lesz a The Devil’s Trade néven alkotó Makó Dávid. És ez még nem minden – a Seasonal Winds egyre több figyelmet kap külföldön is. Nemrégiben a világszerte legjobb indie-zenéket bemutató The Indie Folx playlistjére is beválogatták, illetve a legnagyobb svéd showcase-fesztiválon, a Live At Hearton is (egyelőre) egyedüli magyar fellépőként mutatkozhat be.

Eközben a címlapon

A Lemezbemutató eseményét itt tudod megnézni.

címkék: