BOZÓT

Kis­gye­re­kek­kel pla­ká­tol­tat Gyur­csány, zsebbe kap­ják a pénzt!

Hely­re­iga­zí­tás: 2018. már­cius 12-én a ri­post.hu on­line fe­lü­le­tün­kön köz­zé­tett >>Kis­gye­re­kek­kel pla­ká­tol­tat Gyur­csány, zsebbe kap­ják a pénzt! című cik­kün­ket hely­re­i­ga­zít­juk.
  • Szerző: Ripost

Helyreigazítás: 2018. március 12-én a ripost.hu online felületünkön közzétett »Kisgyerekekkel plakátoltat Gyurcsány, zsebbe kapják a pénzt!« című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy kisgyerekekkel plakátoltat Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció, és valótlanul állítottuk azt is, hogy ők zsebbe kaptak volna pénzt, valótlanul állítottuk továbbá azt is, hogy a Demokratikus Koalíció gyerekeket bérelt fel, ráadásul iskolaidőben, és azt is, hogy igazolást is segített volna szerezni nekik a párt.”

Az elmúlt napokban több helyen is láttak plakátolni gyerekeket szerte Budapesten.

Minden egyes alkalommal a Gyurcsány-párt plakátjait és szóróanyagait ragasztgatták ki tetszőleges helyszínekre, villanyoszlopokra.

A munkatársai megszólították a gyerekeket, akikről kiderült, hogy van köztük 10 éves(!) is, de a legidősebbek életkora sem haladta meg a  13 évet.

Magyarországon a törvényi rendelkezések szerint speciális körülmények fennállása esetén 15 év az a korhatár, amikor gyerekek dolgozhatnak, de az általános korhatár ennél magasabb, 16 év.

Ráadásul a Gyurcsány érdekében plakátoló gyerekek azt sem titkolták, hogy illegálisan, zsebbe fizetik őket:

"Le kell fotóznunk mobillal, hogy hova ragasztottuk ki a Gyurcsányt, aztán megszámolják, és ha megvan ötven, akkor azonnal adnak egy ezrest."

-vallotta be egyikük.

Eközben a címlapon

Amikor azt kérdeztük, hogy nem kellene-e iskolában lenniük, csak annyit mondtak, hogy lesz igazolás, segítenek azt is elintézni...