INSIDER

Kí­sé­rőt keres a vak hu­mo­rista az El Ca­mi­nóra

A 24 éves Fóris Nor­bert vak­sága el­le­nére tel­jes éle­tet él, és saját ha­tá­rait fe­sze­getve fo­lya­ma­to­san ke­resi a ki­hí­vá­so­kat.
  • Szerző: Ripost

"Azt szokták mondani, hogy szó szerint vakmerő vagyok" – meséli  mosolyogva az életvidám Fóris Norbert a -nak. A fiatal igazi kalandvágyó, korábban megtette már az El Camino legismertebb, francia szakaszát, ekkor 26 nap alatt 720 kilométert sétált kísérőjével. Majd két barátjával a Budapest-Lébény közötti 200 kilométeres távot is legyűrte 8 nap alatt. Most arra adta a fejét, hogy újabb El Camino-szakaszra vállalkozik, ehhez viszont kísérőt keres magának a Facebookon.

Norbert vakvezető kutyával közlekedik.
Norbert vakvezető kutyával közlekedik.
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Még nem nagyon jelentkeztek, egyetlen ember mondta, hogy gondolkodik rajta

– árulta el Norbert. A fiatal az úttal önmagának szeretne bizonyítani, azt mondja, lényegében mindegy, melyik szakaszt teljesítik, csak induljanak útnak, lehetőleg már jövő áprilisban.

Koraszülöttként, vakon jött a világra, mégis pozitívan szemléli a sorsát. Zöld hályog miatt 2007 februárjában kiműtötték a szemgolyóit, így műszemekkel él, de ez nem akadályozta meg abban, hogy két hónappal később nemzetközi cselgáncsversenyt nyerjen. 

Néha-néha fellép Budapesten a KOMédia humortársulat tagjaként, rádiókabaréban is részt vett már.

Azt, hogy milyen hobbijai vannak még a sokszínű Norbertnek, hogyan telik egy napja, mi az életcélja, és miként él műszemmel, megtudhatod a hétfői -napilapból!