INSIDER

Kiderült, fel szabad-e szállni elviteles kávéval a buszra

Az eset után több nappal végre kiderült, felszállhatunk-e elviteles pohárba zárt itallal a tömegközlekedési eszközökre!
  • Szerző: Ripost

Végre kiderült, felszállhatunk-e elviteles pohárba zárt itallal a tömegközlekedési eszközökre!

A BKK-t azután kerestük meg a sokakat érintő kérdéssel, miután hétfő reggel a Kelenföldi buszmegállóban, a 8E jelzésű buszon Ritz Ágnes, kezében elviteles kávéjával vitába került a sofőrrel. Mint azt a %% elsőként megírta, a buszvezető felszólította az utast, hogy szálljon le a kávéjával, ám miután az a kérésnek nem tett eleget, az nő elmondása szerint a sofőr nekiesett, a kávét ráöntötte, a pólóját pedig letépte. Ágnes feljelentést tett.

Bár a BKK üzletszabályzata járművei utasterében tiltja az étel- és italfogyasztást, illetve fagyizást, továbbá a csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal történő utazást, ám arra nem tér ki, hogy a pohárba zárt elviteles kávéra milyen szabály vonatkozik.

Ezért fordultunk a BKK-hoz, melytől az alábbi választ kaptuk:

„A szabályozás célja, hogy a szolgáltató védje az utasok ruházatának, poggyászának és a járműveknek a tisztaságát. Nem szabad tehát olyan módon italt szállítani – azzal a járműre felszállni – amelynél a jármű fékezése, vagy akár az utasok mozgása következtében felmerül annak a veszélye, hogy az ital kifolyik, ráfolyik az utasok ruhájára, vagy beszennyezheti a járművet, sőt mások leforrázásával akár balesetet okoz. Tehát az étel, ital, amit az utas a csomagolással együtt a kézitáskájába nem tenne bele, félve a táska beszennyezésétől, arról elmondható, hogy tilos vele felszállni."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?