MAMAKLUB

Kiderült, ettől a sporttól lesz igazán jó tanuló a gyerek

Szeretnéd, ha a gyerek mindig sikeres lenne az iskolában? Van egy jó hírünk: egy kedvelt sport az agynak épp a tanulásért felelős részeit aktiválja, így segít, hogy a gyerkőc mindig jó jegyet hozzon haza.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Japán kutatók szerint a lovaglás épp olyan jó hatással van a gyerek iskolai előmenetelére, mint ha magántanárhoz járatnád. A nyeregben ülve tapasztalt rezgések ugyanis aktiválják a szimpatikus idegrendszert, illetve az agy tanulásért és memóriáért felelős területeit. Így a rendszeresen lovagló gyerekeknek jobbak a kognitív képességei, azaz könnyebben tanulnak.

A Tokiói Egyetem kutatói feleletválasztásos, illetve matematikai teszteket töltettek ki a résztvevőkkel közvetlenül lovaglás előtt és után. A gyerekek pulzusát is mérték, hogy megállapítsák, hogyan reagál a szervezetük a lovaglással járó igénybevételre.

Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a lovaglással járó háromdimenziós mozgások és rezgések sokoldalú motoros és érzékszervi hatással vannak az emberi szervezetre és agyra, és ennek köszönhetően lovaglás után a gyerekek sokkal jobb eredménnyel oldották meg a teszteket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?