INSIDER

Ki­akad­tak a szü­lők, el­vet­ték a gye­re­kek éte­lét Deb­re­cen­ben

Egy nagy­mama jogi lé­pést fon­tol­gat. Ál­lí­tása sze­rint az étel­al­ler­giás és cu­kor­be­teg gye­re­kek­kel sem ki­vé­te­lez­tek.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Kipakoltatták a gyerekek táskáit, és minden ételüket, italukat elvették a biztonsági őrök szombaton a PlayIT rendezvényen, a debreceni Főnix Csarnokban. Van olyan nagymama, aki jogi lépéseket fontolgat.

A múlt szombati debreceni eseményre a legtöbb gyerek szendviccsel érkezett, mégisüres táskával mentek be a csarnokba. Egy anyuka, Ildikó a Borsnak azt mondta, hogy több órás várakozás és telefonálgatás után sem tudott senkivel beszélni erről. Ráadásul állítása szerint a biztonsági őrök egymást kínálgatták az elvett italokból, ételekből.

EZT OLVASTAD MÁR?

A lap információi szerint egy nagymama annyira felháborodott a történteken, hogy jogi lépéseket fontolgat. Mint fogalmazott: "mivel az unokám is így járt, elvették az ennivalóját, és a társaságban lévő ételallergiás és cukorbeteg fiúkkal is ezt tették, ők nem tudtak maradni."

A PlayIT szervezői közleményükben azt írták, hogy a biztonsági szolgálat szerződést szegett, illetve túllépett a hatáskörén. A Főnix Csarnokot üzemeltető Debreceni Sportcentrum Kft. azonban azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a csarnok házirendje alapján valóban nincs lehetőség a rendezvényekre ételt, italt bevinni.

" A rendezvény napján, a szervezők és a létesítmény üzemeltetői közötti egyeztetést követően ez a probléma megoldódott" - közölték a lappal, azt azonban tagadták, hogy a biztonságiak megették volna a gyerekek ételét.