RIPOSTER

Két haláleset: Felakasztotta magát egy magyar fiú is a Kék Bálna miatt

Egy fiú is öngyilkos lett Debrecenben, így már kettőre emelkedett a Kék Bálna nevû internetes őrület magyar áldozatainak száma! A 15 éves gimnazista, Peti padtársa és barátja volt a másik áldozatnak, Vikinek.

Újabb borzalmas esetre derült fény: nemcsak a 15 éves Vikit rántották be az öngyilkosságra ösztönző Kék Bálna „játékba”, hanem az osztálytársát, Petit is! A %RIPOST% megtudta, hogy a fiatal fiú még 2015 novemberében dobta el magától az életet, a tragédia előtt pedig hasonlóan megváltozott a viselkedése, mint a másik áldozatnak.

"Több egyezést is találtam Viki és barátja halálával kapcsolatban, amik arra utalnak, hogy mindketten részt vehettek ebben a szörnyű kihívásban. Viki elfordult a családtól, letörölte az összes közös fotóinkat a Facebookról. Ugyanígy tett Peti is, pedig mindkét gyerek szerető, békés családban nevelkedett

– mondta Viki gyászoló édesanyja.

"Mielőtt Peti felakasztotta magát, úgy tudom, elvitt otthonról pénzt.  Tőlünk pedig több tízezer forint tűnt el Viki halálának napján"

– mesélte a %RIPOST%-nak Viki édesanyja.

Rejtélyek és egyezések

Lapunk úgy értesült, hogy a gimnazista fiú Vikivel együtt rajzolt bálnákat, a halála előtti időszakban pedig megváltozott a viselkedése. A két tini között különleges baráti kapcsolat volt, ígéretet tettek egymásnak: ha egyikük meghal, a másik is utánamegy. A fiatal lány anyukája megdöbbentő részletet tárt fel.

Olvastam az utolsó üzenetet, amit Viki írt Petinek. Bálnának szólította…

– árulta el az asszony, ami arra utal, hogy mindkét gyerek részt vehetett a Kék Bálna játékban. Az öngyilkosságra buzdító kihívásban ugyanis mindenki „bálnává” válik, aki részt vesz benne. „Ha elfogadod, hogy bálna leszel, vágj igent a lábadba” – szól a borzalmas játék ötödik megbízása, amivel a résztvevő valódi tagja lesz a csoportnak.

A szörnyű tragédia részleteiről és a kettős öngyilkosság további hátteréről a %RIPOST% napilap szombati számában olvashatsz!