RIPOSTER

Ma­gyar ál­do­zata is van a tinik ön­gyil­kos in­ter­ne­tes őrü­le­té­nek

Egy jól ta­nuló, gyö­nyörű 15 éves lány akasz­totta fel magát Deb­re­cen­ben, ha­lála okára ezi­dáig nem volt ma­gya­rá­zat. Édes­anyja vi­szont hát­bor­zon­gató bi­zo­nyí­té­ko­kat ta­lált lánya fü­ze­té­ben: Viki a Kék Bálna nevű in­ter­ne­tes ki­hí­vás ál­do­zata lett!

Megrázó történettel kereste fel a -ot egy debreceni édesanya, akinek a lánya még tavaly januárban lett öngyilkos. A 15 éves Viktória édesanyja a napokban olyan bizonyítékokra bukkant, amik azt sejtetik: Viki a Kék Bálna nevű, interneten terjedő halálos kihívás áldozatává vált!

„Az újságban olvastam erről a játékról és eszembe jutott, hogy a lányom halála előtt rendszeresen rajzolt a füzeteibe bálnákat. Ez akkor még nem tűnt fontosnak, ám miután megjelentek az öngyilkosságra buzdító kihívás részletei, összeállt a kép: a kislányomat valakik beszervezték ebbe a szektába!"

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– mondta a -nak az édesanya, aki több olyan papírlapot is mutatott, amin megjelenik a bálna, és a sátánisták által használt 666-os számsor.

Fotó: Markovics Gábor

Barátai nem tartották vissza

Mint arról beszámoltunk, a Kék Bálna elnevezésű „játék” lényege, hogy kamaszok furcsa feladatok elvégzésére veszik rá egymást: öncsonkítás, vagy az éjszaka közepén, ugyanabban az időpontban ugyanannak a horrorfilmnek a megnézése. A tinik 50 feladatot kapnak, a rituálénak pedig az a vége, hogy öngyilkosok legyenek.

Furcsa módon Viki elkezdett számsorokat írni, egy-egy számot pedig ki is satírozott. Mintha azok feladatok lennének, és elvégezte volna őket

– mesélte a -nak Viki édesanyja, megmutatva lánya utolsó üzenetét, amit a barátainak írt.

„Viki nem akart öngyilkos lenni, azt írta két barátnőjének is, hogy nem meri megtenni. Ők viszont nem beszélték le! Pontosan tudták, hogy meg akarja magát ölni, de senkinek nem szóltak, elbúcsúztak tőle egy Facebook-üzenetben…"

Eközben a címlapon

– mondta a fiatal gimnazista édesanyja, aki szerint valaki feltörte lánya közösségi oldalát, miután öngyilkos lett.

A tragédia további hátteréről és a Kék Bálnára utaló bizonyítékokról a pénteki számában olvashatsz!