RIPOSTER

Hur­ri­kán az Ad­rián, me­ne­kül­nek a ma­gyar nya­ra­lók

El­ké­pesztő se­bes­ség­gel ala­kult ki a tom­boló vihar. Kő kövön nem ma­radt a ma­gya­rok ked­venc olasz part­sza­ka­szán.

Csütörtök délután 4 óra után kezdett komorodni a tenger fölött az ég, sötétszürkére, majd egészen sötétre váltott. Információink szerint többszáz magyar élvezte a nyarat ebben az időpontban az észak-olasz partokon, a -ot is egy nyaraló család értesítette. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Azt érezni lehetett, hogy fele sem tréfa, amit az időjárás produkál, mert néhány percen belül nemcsak a villámok cikáztak az égen, hanem a parti őrség tagjai is hangosan sípolva szaladtak végig a strandon és sorra parancsolták ki a még mindig fürdőzőket a vízből" - mesélte könnyekkel küszködve H. Noémi kétgyerekes édesanya, akinek jó fél órán keresztül halálfélelme volt. Elmondása alapján így érkezett az égi csapás:

A strandoló tömeg, köztük több magyar elindult a szállodasor felé, majd amikor az emberek elérték az épületeket és visszafordultak a tengerpart felé, akkor jött az igazi meglepetés.

Egy hatalmas, világosabb színű felhőtömeg tartott a part felé vészjóslóan és meglehetősen nagy sebességgel.

"Hurrikán jön, hurrikán!" - sikítoztak a megrettent emberek. És igazuk lett. A villámlások és a dörgések szinte egymásba értek, és egyik pillanatról a másikra iszonyatos erejű lett a szél.

Aki még a parton volt, mindent hátrahagyva fejvesztve rohant a szállodák felé. A vihar minden elképzelhető tárgyat felkapott a strandon: matracok, nyugágyak, napernyők repkedtek a levegőben, félelmetes volt, hiszen nem lehetett tudni, mi hova csapódik.  

Eközben a címlapon

A dühöngő viharfelhőkből ömlött a víz, közben tombolt a szél, félelmetes látvány volt. A szél erejét jellemzi, hogy a szállodában a teraszra nyíló ajtót alig lehetett becsukni.

A hurrikán 25-30 percig tépte az olasz partokat, majd alábbhagyott a vihar, csak az eső maradt. És a romok.

Egyelőre nem tudni, hány sérültje, esetleges áldozata van az olasz viharnak. A hatóságok megkezdték a kárfelmérést, tájékoztatást későbbre ígértek.