RIPOSTER

Is­mert ma­gyar po­li­ti­kus ke­rült élet­ve­szélybe Niz­zá­ban!

A szó­vivő egy nyu­godt ten­ger­parti sétát ter­ve­zett niz­zai útja utolsó nap­jára, ám nya­ra­lása hir­te­len rém­álommá vált...
  • Szerző: Doris

Az MSZP-s Budai Bernadett épp egy buszos úton volt a francia riviérán, utolsó napját töltötte Nizzában, amikor a merénylő teherautójával az ünneplő tömegbe hajtott.

Fotó: ATV
Fotó: ATV

A 444.hu szerint a politikusnő már csütörtökön napközben is látott fegyveres katonákat járőrözni, akik az esti ünnepségre készültek. Ezt azonban még teljesen természetesnek találta. Mint mondta, a petárdázás miatt alapból nagy volt a hangzavar, így sokáig nem is tudta, hogy miért tört ki pánik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"A tűzijáték vége nem volt teljesen egyértelmű, mármint amikor a "hivatalos" véget ért, akkor emberek még ilyen kisebb rakétákat lőttek fel, meg petárdákat dobáltak a tengerparton, alapból nagy volt a hangzavar. Mi elindultunk vissza a buszhoz, átmentünk a promenádon, ahol iszonyú nagy volt a tömeg. Szerintem 10-15 másodpercen múlt minden"

- idézte fel a szörnyű esetet a szóvivő, akinek először az tűnt fel, hogy három lány halálra rémült arccal szalad el mellettük. Néhány pillanat múlva, pedig már biztos volt benne, hogy nagy a baj.

"Még egy lépést se tettünk, és újabb emberek rohantak el mellettünk. Akkor már gondoltam, hogy valami baj van. Lógott valami vihar lába, és még egy pillanatra próbáltam abban reménykedni, hogy talán az eső elől rohannak vagy ilyesmi, de persze lehetett látni az arcokon, hogy nem erről volt szó. Mi is futásnak eredtünk"

- folytatta Budai, aki életében először élt át tömegpánikot.

Eközben a címlapon

"Az egyik úr, aki velünk volt, elesett, őt fel kellett támogatni. Egy kisgyerek is volt velünk ő sírni kezdett. Hiába mondtuk neki, hogy nincs semmi baj, abban a helyzetben egy gyerek is látta, hogy ez nem igaz."

A politikus és társai végül a mellékutcákon át jutott el buszig, ám ott kiderült, hogy a 45 fős magyar társaságból nincs meg mindenki. Fél óra is eltelt, mire az egész csoport visszaért.

"Én csak akkor nyugodtam meg, vagy ez pánik érzés akkor múlt el, amikor elindult velünk a busz. Mindenki kezdett hazatelefonálni, megnyugtatni a szeretteit, hogy jól van. Egészen az osztrák határig nagyon sok fegyveres ellenőrzőpont volt, a városból kifelé, az autópályán végig. Éjszaka, olyan 2-3 felé az emberek csak némán ültek. Nem aludtak, nem beszéltek, csak néztek ki az ablakon"

- zárta le drámai beszámolóját Budai, aki szerencsére sérülés nélkül megúszta a 84 halálos áldozattal járó terrorakciót.