RIPOSTER

Így néz ki most Göncz Árpád sírja, két éve hunyt el

Az egy­kori ál­lam­főt az Óbu­dai te­me­tő­ben he­lyez­ték örök nyu­ga­lomra, sírja az éle­tét is jel­lemző sze­rény­ségre utal. Ha­lá­lá­nak év­for­du­ló­ján szob­rot avat­tak Óbu­dán, ko­rábbi la­kása kö­ze­lé­ben.
  • Szerző: RIPOST

Mindenkit megrendített Göncz Árpád köztársasági elnök 2015-ös halála. A volt államfő 94. évében, október 6-án hunyt el, az Óbudai temető 16-os parcellájánál temették el családja, tisztelői és közjogi méltóságok részvételével.

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Arról akkor a is beszámolt, hogy a szertartás után gyászolók ezrei helyezték el Göncz Árpád sírjára az emlékezés virágait, de a mai napig rengetegen látogatják meg a köztiszteletben álló politikus sírhelyét.

A család egy nagyon szerény, ám rendezett sírhelyet alakított ki, ez méltó módon tükrözi mindenki Árpi bácsijának személyiségét

- mutatott rá Göncz Árpád sírjára az óbudai temető gondnoka, aki felhívta a fotósának figyelmét a kihelyezett padra is, amire bárki leülhet, aki hosszabb ideig adózna Göncz Árpád emlékének.

Fotó: Keller Mátyás
Szobrot kapott Göncz Árpád Az egykori államfő halálának második évfordulóján szobrot is avattak Óbudán: pénteken 13 órakor, az Egyetem Parkban leplezték le Göncz Árpád mellszobrát. A megjelenteket a kezdeményezők nevében Gulyás András köszöntötte, beszédet Gönczöl Katalin és Bojár Gábor mondott. Fellépett az eseményen Koncz Zsuzsa, Bródy János és Jordán Tamás.