INSIDER

"Így éltem túl a gá­zo­lást" Csak a Ri­post­nak nyi­lat­ko­zott a 4-es metró alá esett férfi

A csoda men­tette meg az éle­tét: kedd este új­já­szü­le­tett az a férfi, aki a 4-es metró alá szo­rult. A 60 éves Fe­renc jó­kedvű volt, épp mo­ziba ké­szült pár­já­val, ami­kor 7 óra körül az M4-es metró Fővám téri ál­lo­más­nál rosszul lett, és be­zu­hant az ér­kező sze­rel­vény elé. A Ri­post-nak a túl­élő me­sélte el, mi tör­tént.
- Jókedvűen moziba indultunk, nem gondoltam volna, hogy csoda kell hozzá, hogy túléljem ezt az estét

– meséli a -nak a túlélő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

Ferencet, miután a tűzoltók kiemelték a sínekről, az úgynevezett életmentő árokból, azonnal átadták a mentőknek, akik a Péterfy kórház sürgősségi osztályára szállították.

Mindenki a csodás esetről beszélt

A kórházi ágyában éppen műtétre várt, amikor tudtunk beszélni vele. A baleseti osztályon minden nővér és ápoló ismerte a csodás esetet, mindenki tudta, ki az a férfi, aki túlélt egy metrógázolást. Kiderült, hogy Ferencre sérülései miatt műtét vár, ezért csak néhány percig beszélgethettünk vele szerda délelőtt a műtéti előkészítőben, amíg érte nem jöttek a betegszállítók. Bár Ferenc nyakmerevítőben feküdt és kifáradt az esti „kalandtól”, mégis elmesélte, mi történt vele.

Eközben a címlapon

Kiesnek a fejéből a dolgok a megrázkódtatás miatt

-    Borzasztó ez az egész…

- kezdte halkan a -nak Ferenc.

– Éppen a párommal álltam a megállóban, amikor hallottam, hogy jön a metró.Emlékszem, nagyon jó kedvünk volt, moziba igyekeztünk… de arra nem emlékszem, melyik filmre ültünk volna be.

Ferenc a fejét is megütötte a baleset miatt, ezért sokszor keresnie kellett a szavakat, hiszen – mint mondta – sok minden kiesik most belőle, olyan sokkhatás érte. Volt, hogy néhány másodpercig a „metró” szón is el kellett gondolkodnia.

Kíváncsi vagy arra is, hogy mit mesélt még Ferenc? Akkor keresd a szerdai Ripost napilapot az újságárusoknál!