INSIDER

Ígéri: azon­nal ölni fog a ke­gyet­len ma­gyar gyil­kos, amint ki­en­ge­dik a bör­tön­ből

A héten dön­te­nek Bene László sza­bad­lábra he­lye­zé­sé­ről, de nem ő az egyet­len bru­tá­lis gyil­kos Ma­gyar­or­szá­gon, akit a jö­vő­ben vissza­en­ged­nek a tár­sa­da­lomba.
  • Szerző: Cs.R.

Ezen a héten dönt másodfokon a bíróság Magyarország egyik legfélelmetesebb gyilkosának, Bene Lászlónak a szabadlábra helyezéséről. De hamarosan szabadul a Muki néven elhíresült K. András is, aki 15 évesen elevenen megégette a 18 éves P. Henriettát. Balogh Lajos pedig, akinek még hét éve van, máris megígérte: újra gyilkolni fog.

EZT OLVASTAD MÁR?

Bene jelenleg a szegedi Csillag börtön átmeneti részlegén van, ahol sokkal lazább az élet. Az ott élő rabok a szabadulásukat várják, ezért próbálják őket visszaszoktatni ahhoz az életformához, amit majd kint kell élniük. Van olyan is köztük, aki hétvégén meglátogathatja a családját. Bene László esetében ezt nem engedélyezték. De a rabok itt már maguk főzhetnek, napközben szabadabban mozoghatnak. Dr. Soltészné Nagy Katalin ügyvéd azt mondja, Bene várja a szabadulást, csak addig szeretne bent maradni, míg meg nem kapja a börtönkörülmények miatt részére járó kártalanítást. Abból a több millió forintból akar új életet kezdeni.

Áldozatai hozzátartozói azonban úgy vélik: kutyából nem lesz szalonna, tartanak attól, hogy valaki ismét áldozatául esik annak az embernek, aki akkor is ölt, amikor pénzszerzési célját másként is elérhette volna.

Nem ő az egyetlen, akinek félnek a szabadulásától. Idén nyáron jöhet ki a börtönből a most 27 éves K. András, becenevén Muki. Ő mindössze 15 éves volt, amikor Makó határában megkötözte, benzinnel lelocsolta és felgyújtotta majd magára hagyta a 18 éves P. Henriettát. A lánynak sikerült kiszabadulnia, szörnyű kínok közt próbált segítséget kérni, hagymaszedő munkások találtak rá. Mentőhelikopterrel vitték kórházba, még három hétig küzdött az életéért, hiába. Muki eddigi életének majdnem a felét töltötte börtönben, ott vált felnőtté. Alig 45 kilós volt, amikor bekerült, mára a duplájára gyúrta ki magát.

Eközben a címlapon

Bár csak hét év múlva szabadulhat Balogh Lajos, akit a százhalombattai rémként emlegettek, kijelentette: az első dolga az lesz, hogy újra öljön, ő ugyanis élvezi a gyilkosságot. Százhalombatta környékén négy fiatal lányt gyilkolt meg, az első áldozata felesége 16 éves húga volt, aki szerinte tiszteletlenül beszélt az apjával, ezért kellett meghalnia.

V. Árpádot 1986-ban kötél általi halálra ítélték, ám másodfokon ezt életfogytiglanra enyhítették. A férfi az akkori törvények értelmében húsz év után kerülhetett feltételes szabadlábra. Hazament a szülőfalujába Tiszavidre. Másfél évvel a szabadulása után újra a rácsok mögött találta magát, rablás miatt ítélték el. Közben négy ember tűnt el a környéken, a rendőrség gyanította, hogy ő ölte meg mindegyiket, de ezt végül nem sikerült rábizonyítani. A holttesteket sem találták meg, pedig a férfi kertjét is felásták a rendőrök.

Balogh Lajos kegyetlen gyilkosságairól, illetve arról, mit mondott pontosan a szabadulásáról, a csütörtöki számában olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!