TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú-Dar­nyi úszó­harc, a gye­re­kek a vesz­te­sek

A Duna Aré­ná­ban három me­den­cé­ből kettő üres, a har­ma­dik pedig zsú­fo­lá­sig tele gye­re­kek­kel...
  • Szerző: PB

Furcsa dolgot tapasztalt a szerdán délelőtt a Duna Arénában. Az újonnan átadott uszodában két medencében is tükörsima víz fogadott minket 11 órakor, azokat zárt ajtó választja el a látogatóktól. Pedig érdeklődők lennének, tömött buszokkal érkezik Darnyi Tamás úszóiskolájának több száz növendéke.

Két használaton kívüli medence az ajtó mögött. Enyhítenének a gondokon
Két használaton kívüli medence az ajtó mögött. Enyhítenének a gondokon
EZT OLVASTAD MÁR?

A tanmedencéket Hosszú Katinkáék elméletileg délelőtt 11-ig használják, azonban később sem nem teheti be oda a lábát senki. Még akkor sem, amikor az úszónő edzése után (fotósunk előtt arcát eltakarva) férje kíséretében elhagyta a létesítményt. Senkihez nem szólnak, még Darnyi Tamáshoz sem, aki éppen a rettenetesen túlzsúfolt mélyvíz felé tereli a kicsiket – az egyetlen medence felé, ahová beengedik őket.

A probléma azóta vált égetővé, hogy a világbajnokságra felújítandó margitszigeti medencékből kikerültek a Darnyi-növendékek. A Duna Aréna használati jogát azonban Hosszú Katinkáék kapták meg.

Látható, „egy ujjal” sem értek a tanmedence vizéhez, mi pedig mehetünk hátra a mélyvízibe edzeni. Szívesen megbeszélnénk ezt Katinkáékkal, de nem állnak szóba velünk.

– nyilatkozta lapunknak a Darnyi Úszóiskola egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa.

A harc számtalan kérdést vet fel, ezekről bővebben a csütörtöki lapszámából olvashatsz. Egy biztos: a vesztesek a gyerekek.