KIAJOBB

Utá­nozta Hosszú Ka­tin­kát egy úszó, ez lett be­lőle

Hát, pró­bál­kozni lehet. Ezért tart­ják föl­dön­kí­vü­li­nek a fá­rad­ha­tat­lan ma­gyar úszó­csil­la­got.
  • Szerző: vav

Érdekes történetet idézett fel egy luxemburgi újság Hosszú Katinkával kapcsolatban. Háromszoros olimpiai bajnokunk híres arról, hogy ha lehetősége nyílik rá, akkor edzés helyett is versenyez. Nem csak a (száraz)földi halandók számára felfoghatatlan, mennyi számban képes úszni, de sportoló kollégái is csodálják a teherbírását és a sokoldalúságát.

Képtelenség tartani az iramát
Képtelenség tartani az iramát
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy háromszoros olimpikon luxemburgi úszó, Raphaël Stacchiotti nemrég megpróbálta utánacsinálni. A december elején megrendezett téli bajnokságon bevállalta ugyanazt a versenyprogramot, amelyet Katinka szokott. Aztán...

A végén örült, hogy még él (Fotó: Twitter)
A végén örült, hogy még él (Fotó: Twitter)
Ilyet soha többé!

- mondta Stacchiotti, miután a viadal végén már alig élt a fáradtságtól.

A fenti sztori apropóját az adta, hogy a 6 aranyéremmel zárt dániai rövid pályás Európa-bajnokság után a napokban Svájcban versenyző magyar úszócsillag elfogadta a január végén esedékes 20. Euro Meet szervezőinek felkérését. Az Iron Lady így jövőre ötödszörre is részt vesz a pénzdíjas (több mint 20 ezer eurós összdíjazású) viadalon, amelyen tavaly 6, de 2013-ban például 11 aranyat gyűjtött be. Akkor a lehetséges 16 számból 13-ban úszott, és a győzelmei mellett még két ezüstöt nyert.