INSIDER

Hor­ror négy­zet­mé­ter­áron kelt el Bu­da­pest leg­ki­sebb la­kása

Paj­zán dol­go­kat lát­tak annak a csöpp­nyi bu­da­pesti la­kás­nak a falai, amit most vá­sá­rol­tak meg 8 mil­li­ó­ért. A mind­össze nyolc négy­zet­mé­te­res ott­hon egy in­gat­lan­szak­értő sze­rint a leg­ki­sebb je­len­leg a fő­vá­ros­ban, vi­szont négy­zet­mé­ter­áron az egyik leg­drá­gább.
  • Szerző: Ripost

Megtalálta a Budapest legkisebb lakását, amely luxuslakásokat megszégyenítően magas, 1 millió forintos négyzetméteráron cserélt gazdát. A mindössze 8 négyzetméteres kis otthon egyébként kitűnő helyen fekszik, a XIII. kerületben, a Szent István park és a Nagykörút közelében. Egészen pontosan a Pannónia utcában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Augusztusban egy önkormányzati liciten jutottam hozzá a lakáshoz –

kezd a történet mesélésébe Balázs Ildikó. Az irodalomtörténész hölgy elmondása szerint 2,75 millió forint volt a kikiáltási ár, ő pedig 6,3 millióért vette meg.

„A 90 éves anyukámnak vásároltam, akit vidékről költöztettünk Pestre, de sajnos annyira leromlott az állapota, hogy nem költözhetett be ide egyedül” – mondja Ildikó, aki megosztotta velünk a kis helyiség érdekes múltját is.

„A ház 1928-ban épült. Zömében egyedülálló férfiak laktak itt 25 négyzetméteres garzonlakásokban, amelyek szállodaszerűen nyíltak a folyosóról. Minden szinten egy-egy nyolc négyzetméteres takarítóhelyiséget is kialakítottak, ahol a felszerelést tárolták a házban napközben dolgozó takarítónők, igény esetén pedig szexuális szolgáltatást is nyújtottak a férfiaknak ott. Így elég jó energiákkal rendelkezik ez a kis lakás”– mosolyodik el Balázs Ildikó, aki három hónap alatt 1,7 millió forintot keresett a kis lakáson.

Elmondása szerint az új tulajdonos rövid távú bérbeadásra vásárolta meg a félszobából és egy kis fürdőből álló lakást.

„Rezsi alig van. 4700 forint a közösköltség, amely tartalmazza a házközponti fűtést, a szemétszállítást és a hideg-meleg vizet is. Az EON-nal is szerződtem, de csekket még nem is kaptam, mert nem használtuk a kis rezsót” – mondja lapunknak Ildikó.

„Ez a parányi ingatlan nagyjából két hónap alatt el is kelt. Én nem hallottam mostanában ennél kisebb méretű eladó lakásról” – mondta a -nak Mécs Tímea.

Eközben a címlapon

Az ingatlan referens szerint a kis méretű, 20-25 négyzetméteres lakások után a másfél szobás panelek a legkeresettebbek. Mécs Tímea úgy véli, a kertes házak hátrányára nőtt az utóbbi időben igen jelentősen a panelek ára, főleg a szigetelt házakban.