INSIDER

Hor­ror a bu­da­pesti Nagy­vá­sár­csar­nok­ban

Nem tudni, hon­nan ke­rült a hús az üz­le­tekbe. Ál­lat­kí­sér­le­tek után ma­radt te­te­me­ket árul­tak? A Nébih fel­je­len­tése nyo­mán rend­őr­ségi nyo­mo­zás in­dult az ügy­ben.
  • Szerző: Ripost

A fővárosi Nagyvásárcsarnokban több mint 60 kiló ismeretlen eredetű nyúlhúst foglaltak le három hentesnél az ellenőrök. Sajtóhírek szerint gyógyszeripari kísérletek döglött nyulait adhatták el a henteseknek, ahonnan bárhová kerülhettek.

Így árulták a bizonytalan eredetű nyúlhúst a fővárosi Nagyvásárcsarnokban. Fotók: Nébih
Így árulták a bizonytalan eredetű nyúlhúst a fővárosi Nagyvásárcsarnokban. Fotók: Nébih

63,4 kiló ismeretlen eredetű nyúlhúst kellett kivonni a forgalomból a leghíresebb fővárosi piacon, miután húsboltokat ellenőrzött a Nagyvásárcsarnokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A három megvizsgált üzlet egyike sem tudta igazolni az előhűtött nyúlhúsok eredetét, ráadásul a termékek jelöletlenek voltak. Így a húsok fogyaszthatósági idejét sem lehetett megállapítani. A vizsgálat és az eljárás még zajlik, de az biztos, hogy a húsboltok több százezres bírságot fognak kapni.

Megsemmisítés helyett eladhatták

Ugyanerről az esetről döbbenetes dolgokat írt a HavariaPress. A hírügynökség úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben bukott le az az illegális vágóhíd, amelyik állatkísérletekhez használt nyulakat szállított a Nagycsarnokban lévő hentesüzletekbe, és a megsemmisítésre szánt állati hulladékot végül elegáns budapesti éttermekben szolgálták föl.

Hogy hogyan juthattak a mérgezett húshoz, megtudhatja a napilap hétfői számából!

Az újság arról is beszámol, hogy egy másik döbbenetes ügyre is fény derült: megsemmisítés helyett kutyatápként adta el egy fővárosi cég a nyúlhúst. A cég budapesti telephelyén borzalmas körülményeket találtak az ellenőrök.

Borzalmas körülmények voltak a budapesti cég telephelyén
Borzalmas körülmények voltak a budapesti cég telephelyén
Eközben a címlapon