NÍNÓ

Holt­test Sió­fo­kon: Rej­té­lyes gyil­kos­ság­ról sut­tog­nak

El­gá­zolt a vonat egy 19 éves fi­a­talt Sió­fo­kon, ám az ál­do­zat édes­anyja sze­rint meg­öl­ték a fiát.

Elgázolt a vonat egy 19 éves osztrák fiút Siófoknál, a tragédia még nyáron történt. A Blikk szerint Vladyslav Shyshko az ismert fesztiválra érkezett a Balaton-parti városba, a fiú esetét már lezárták a magyar hatóságok, öngyilkosságot állapítottak meg.

Ám a fiú édesanyja nem adta fel: magánnyomozót fogadott, aki újabb boncolást rendelt el, ami kimutatta, hogy Vladot elkábíthatták és megverhették, testét ezután tehették a sínekre.

EZT OLVASTAD MÁR?
Illusztráció
Illusztráció
Fotó: Markovics Gábor

Az ügyben már a bécsi ügyészség nyomoz, gyilkossági kísérlet miatt. Vlad édesanyja szerint az sem kizárt, hogy a fia halálát a koponyájára mért ütés okozhatta, és már halott volt, amikor a sínekre tették a testét - öt kilométerre attól a helytől, ahol megtámadták.

A család most szemtanúk jelentkezését várja, akik augusztus 10-én hajnali 2 órakor láthatták a támadást vagy a veszekedést a siófoki Szabadfürdő utca szórakozóhelyein, ami később tragédiához vezethetett. Akinek információja van az esetről, az a +43 1 8904860-as osztrák telefonszámon közölheti a család ügyvédjével, Thomas Nirkkel.