RIPOSTER

Hi­he­tet­len for­du­lat az el­gá­zolt rend­őrnő ügyé­ben

A ka­mi­o­nos ha­lálra gá­zolta a rend­őr­nőt az M5-ösön, most mégis ki­en­ged­ték.
  • Szerző: Ripost

Megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február közepén az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket.

A baleset helyszíne... (Fotó: MTI)
A baleset helyszíne... (Fotó: MTI)

A székely, román állampolgár kamionsofőr február 13-án reggel Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. Mint a is megírta, a férfi nem a vezetésre figyelt, hanem a kocsi rádióját állítgatta, emiatt hajtott a leállósávba, ahol hátulról nekiütközött egy igazoltatott autósnakés az előtte lévő kocsinak.

A kamion elsodorta az autók mellett álló rendőröket: a balesetben az igazoltatott kocsi vezetője és ez egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

A Budakörnyéki Járásbíróság február 15-én elrendelte a kamionos előzetes letartóztatását. Másodfokon viszont a Budapest Környéki Törvényszék úgy döntött, hogy nem kell a férfi szökésétől tartani, ezért szabadlábra helyezték. A kamionos összeroppant a baleset után: őszinte megbánást mutatott, és bocsánatot kért a rendőrnő családjától.

A balesetben elhunyt rendőrnő, a 24 éves Menus Anikó búcsúztatását csütörtökön tartják.