NÍNÓ

Hét be­te­get mér­ge­zett meg szán­dé­ko­san az al­ta­tó­or­vos!

Egy al­ta­tó­or­vos a vizs­gá­la­tok alap­ján hét be­te­get mér­ge­zett meg. Ket­ten meg­hal­tak, a töb­bi­e­ket új­ra­élesz­tet­ték.Tet­té­nek in­dí­téka is­me­ret­len!
  • Szerző: emta

Eljárást indítottak a Clinique Saint-Vincent egyik aneszteziológusa ellen, akitől azt feltételezik,hogy 2008 és 2017 között hét alkalommal megmérgezte a klinika betegeit.

Az ügyről a helyettes ügyész Christine De Besancon Curraize tájékoztata az AFP hírügynökségetírja a LE FIGARO.

A 45 éves orvos, bírói felügyelet alá került és 60.000 euró letétet kellet fizetnie mondta az ügyvéd Randall Schwerdorffer.

illusztráció
illusztráció
„Ügyfelem tagadja a mérgezés tényét. Ő úgy dolgozik, hogy az emberek felébredjenek, ne meghaljanak.”

A jelenlegi vizsgálat hét esetben állapította meg, hogy nem volt rendben az altatás - négy nőnél és három férfinál – az áldozatok 37-54 év közöttiek voltak.

2008 január és  2017 között ezek fordultak elő a Clinique Saint-Vincent de Besançon, ahol az orvos gyakorlaton volt  és a Poliklinika Franche-Comtén. Két beteget nem lehet újra éleszteni, ők meghaltak. Egy férfi, aki 53 éves volt még 2008-ban, vese műtét során,és egy 51 éves nő, akit töréssel műtöttek még 2016-ban. Ők a mérgezéssel érintett betegek mondta a bíró. A klinikán 2009-ben három súlyos műtét közbeni újraélesztésre került sor,egymás után. Belső vizsgálatot indítottak és az orvosi csapat valamint a menedzsment döntött úgy, hogy értesítik a hatóságokat.

 A rendőrségi bizonyítékok alátámasztják a szándékosságot. „Nagyon komoly bizonyítékkal rendelkezünk a szándékosságot illetően.”-mondta a helyettes ügyész. A vád nem emberölés, hanem mérgezés. Az altatóorvos motivációja ismeretlen, nem tudni,hogy miért tette. Arra gondolnak egyfajta „eutanázia.” Az orvos nem ismerte személyesen az áldozatait mondta a bíró. A vizsgálat továbbra is a tényállás megállapítása, az aneszteziológust előzetes letartóztatásba helyezték.

A bűncselekmény megfontoltan elkövetett mérgezés életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.