FÜLES

Hatalmas fordulat: Döntöttek az orvosok Törőcsik Mari sorsáról

Egy év kezelés után végre hazatérhetett velemi otthonába Törőcsik Mari! A szombathelyi Markusovszky Kórház orvosai úgy döntöttek: a színésznő állapota kielégítő, elhagyhatja belgyógyászatot. A mûvésznőnek azonban még sokat kell erősödnie. A nemzet színésze a Ripostnak nyilatkozott!

Megtörtént a csoda, amire már egy éve vártunk: hazaengedték Törőcsik Marit a kórházból. A szombathelyi Markusovszky Kórházban egy évig ápolták a színésznőt, megjárta már a sürgősségi osztálytól kezdve a belgyógyászaton át az intenzívet is. Légzését sokáig gépek segítették, mesterségesen kellett táplálni, ősszel tüdőgyulladást is kapott. Sokan aggódtak és imádkoztak érte, az ország egy emberként szorított neki, hogy felépüljön.

Most azonban eljött a pillanat: tizenkét hónapos kezelés után Törőcsik Mari tegnap elhagyta a kórházat! 

Lapunk munkatársa éppen akkor érkezett az intézménybe, amikor Törőcsik Mari a zárójelentésére várt. A művésznő boldognak tűnt, hogy végre hazamehet. Azt kérte, ne fotózzuk.

Köszönöm az érdeklődést, egészen jól érzem magam. Budapestre csak biztosan sokára megyek. Most arra készülök, hogy végre hazatérek Velembe, ahol még jobban felerősödhetek

– közölte az örömhírt Törőcsik Mari, aki egészségi állapotáról is megosztott részleteket.

Sajnos a kezeim nagyon fájnak, most már mindkettő. Olvasnék is, de lapozni nem tudok. Ezt leszámítva nincs nagy baj. Nemrég keltem, most fázom egy kicsit, de később beszéljünk, Isten áldja!

– mondta a nemzet színésze a %% munkatársának. Törőcsik Mari néhány órával később érkezett meg szeretett falujába.

Csodálatos, hogy végre itthon lehetek! Most ebédeltem, de hamarosan ledőlök. Fárasztó volt ez a mai nap, kimerültem

– nyilatkozta szűkszavúan a nemzet színésze, akinek még sokat kell erősödnie, látszódott azonban rajta: jót tett neki, hogy hosszú idő után végre otthoni környezetben tölthette a délutánt.

Egy év kórház
Törőcsik Marit pontosan egy éve, 2017 január óta kezelték a szombathelyi Markusovszky Kórházban, ő kérte, hogy szállítsák át vidékre, hogy közelebb lehessen szeretett velemi házához. Ahogy a elsőként beszámolt róla, a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő állapota szeptember elején kezdett javulni, akkor annyira jól lett, hogy haza is engedték. Két nappal később megbotlott a küszöbben és visszaszállították a kórházba. Orvosai úgy döntöttek, hogy 24 órás felügyeletet igényel Törőcsik Mari, ezért intenzív osztályra került. Ott gép segítette a légzését, mesterségesen táplálták, október 27-én szállították át állapotának javulása után a belgyógyászatra, ahonnét most orvosai hazaengedték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?