INSIDER

Hamarosan eldől a Teréz körúti robbantó sorsa - Újra ügyvédet cserélt!

A Ripost megtudta: egy régi-új ügyvéd képviseli majd a robbantót a nemsokára kezdődő másodfokú eljárás során! P. László Gergelyt szeptemberben életfogytiglanra ítélték, mert házi készítésû bombát robbantott a Teréz körúton, két rendőr életveszélyesen megsérült.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a %% részletesen beszámolt róla, életfogytiglani fegyházra ítélték a 2016-os Teréz körúti robbantás elkövetőjét azzal, hogy 25 év után kerülhet legkorábban feltételesen szabadlábra. P. László Gergely nem jelent meg a tárgyaláson, telefonon értesült a súlyos döntésről. A védelem felmentésért, a vád súlyosbításért fellebbezett. A %% megbízható forrásból úgy értesült: már nem dr. Jován László látja el a robbantó védelmét, hanem egy korábbi védője, dr. Szikinger István kapott megbízást. Õ a hetedik védője az ügy során. Lapunk úgy tudja, hogy korábban nem volt felhőtlen a viszony Szikinger és a 24 éves vádlott közt, de a robbantó elnézést kért korábbi viselkedéséért, így az ügyvéd ismét elvállalta a védelmét. Most együtt készülnek a másodfokú tárgyalásra, amit várhatóan tavaszra tűz ki a törvényszék. Kerestük az ügyvédet, de nem értük el.

 

Beismerő vallomást tett

P. László Gergelyt a merénylet után három héttel fogták el Keszthelyen, de hónapokig nem volt hajlandó megszólalni. Tavaly februárban tett beismerő vallomást. Elismerte, hogy ő készítette a bombát, ő választotta ki a helyszínt, ő robbantott, az ő táskájának a maradványait találták meg a helyszínen.

Azt vallotta, hogy nem volt társa, arra azonban nem adott magyarázatot, miért robbantott. Júniusban újabb vallomást tett: a rendőrök fegyverét szerette volna megszerezni, mert nem érezte magát biztonságban, állítása szerint nem e világi erők próbálták meg ráerőltetni az akaratukat.

 

Kinevette áldozatait

A tárgyalásra beidézték a robbantásban megsérült két rendőrt. Szabina és László részletesen elmesélte, mi történt velük a végzetes napon. A járőr vallomása közben a vádlott unott arccal, a fejét vakargatva izgett-mozgott. Közömbösen, majd mosolyogva nézett a megsérült rendőrnőre, és csupán egyetlen kérdése volt a bíróhoz: az, hogy mikor lesz vége a tárgyalásnak. Unta áldozatai vallomását, egyedül az tetszett neki, amikor a rabosításáról készült fotókat kivetítették.

 

Többször is bolondnak tettette magát

P. László Gergely többször botrányt okozott a tárgyaláson, végül saját kérésére nem is vett részt azokon. A férfiről hat szakember is megállapította, hogy bár személyiségzavara van, nem elmebeteg, tehát büntethető. A %% úgy értesült, hogy az ítélethirdetés után a férfi magába roskadt, és azt motyogta magában: „Félek, de nem beszélhetek”. Azt nem lehet tudni, hogy mitől fél, de a bíróságon a Hold energiáiról és a lélekvándorlásról beszélt volna szívesen.

Mindezek fényében érdekes, mi fog történni a másodfokú tárgyaláson, hogyan indokolja a védelem a felmentés iránti kérelmet.

 

Maradandó sérülést szenvedtek a rendőrök
P. László Gergely az ítélet szerint 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. Mindkét áldozata maradandó halláskárosodást szenvedett. A rendőrnőnek koponyatörése, nyílt lábszártörése lett, kisagyába beállt egy szög. Társának a belső szerve sérült. Egy járókelő könnyebb combsérülést szenvedett. Az elkövető nem sokkal később e-mailben írta le a Belügyminisztériumnak, hogyan készítette a bombát. Egy másik levelet is találtak a számítógépén, ebben újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve követelt volna egymillió eurót.
A bíróság minősített emberölési kísérletben, robbanószerrel való visszaélésben és terrorcselekmény előkészítésében találta bűnösnek. Az életfogytig tartó fegyház mellett 110 millió forint megtérítésére is kötelezték.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?