INSIDER

Hajmeresztő: ezt találták a híres magyar pékség termékeiben

Egy héten belül több vásárló is gombostût talált a Lipóti Pékség győri üzleteiben vásárolt termékeiben. A pékség szerint az egyik beszállítójuk termékeivel van a gond, vizsgálódnak, hogy mi lehet az oka.
  • Szerző: Ripost

"Vettem magamnak egy kis süteményt a győri plázában, de a két kókuszkocka közül a másodiknál valami keményre haraptam rá. Mikor közelebbről megnéztem egy gombostű volt az. Szerencsére komolyabb baj nélkül megúsztam, de akár rosszabbul is elsülhetett volna" - panaszkodik egy nő az egyik győri Facebook-csoportban.

Egy másik győri asszony, Sz. Teréz a Lipóti Pékség Kodály Zoltán úti üzletében vett sajtos kiflit, de amikor meg akarta enni, kellemetlen meglepetésben volt része:

Én a lipóti sajtos kifliben találtam gombostűt, nem egyet, többet

– panaszolta.

Ám volt egy jóval veszélyesebb eset is. Egy anyuka a Lipóti Pékség egyik győri, belvárosi üzletében, a Corvin utcában vásárolt apró sajtos pogácsát, amelyet a másfél éves gyermekével akartak megenni. Szerencsére a gyermeknek nem történt baja, de az édesanyja ráharapott egy olyan pogácsára, amiben szintén volt gombostű. Panaszt tettek.

"Egyből válaszolt a központ és az üzletvezető… Egy kávéval vagy egy sütivel akartak kiengesztelni. A gyereknek szerencsére volt annyi esze, hogy odaadta a pogit… És sikerült nekem ráharapni" – panaszolta az anyuka.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Lipóti Pékséget. Mint kiderült, tudnak a problémáról, és kivizsgálják a vásárlói panaszokat. A cég válasza szerint nem a saját termékeikben volt a gombostű, hanem az egyik beszállítójukéban.

"A fotók alapján egyértelműen beazonosítható, hogy ezek a termékek nem tartoznak a Lipóti Pékség szortimentjéhez, azokat nem a Lipóti Pékség sütőüzemeiben készítik. Az említett termékeket beszállító partnerünk gyártja és szállítja egyes mintaboltjainkba. A fenti okok miatt az említett eset kivizsgálására utasítottuk az illetékes beszállító partnerünket" – magyarázta a %%-nak a Lipóti Pékség munkatársa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?