SPORT

Könnyek közt, szerelme megsiratta Gyurta kiesését

Gyurta Dániel újabb csalódást okozott a budapesti vizes világbajnokságon. Olimpiai bajnok úszónk harmadik számában sem került a döntőbe.
  • Szerző: mv

Gyurta Dániel a 17. lett, így az elődöntőbe sem jutott be 200 méter mellen csütörtökön.

A 2012-es olimpiai bajnok nem kezdte jól a hazai világbajnokságot, hiszen előtte, 100 méter mellen a 26. helyen zárt, majd a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó tagjaként elkapkodta a beugrást, amiért kizárták a magyar stafétát.

Magyarán mindhárom számban alapos csalódást okozott a 28 éves klasszis.

Ezzel együtt csütörtökön hatalmas ovációval üdvözölte a közönség a háromszoros világbajnokot, aki éveken át verhetetlennek számított 200 méter mellen. Barátnője, Cserpes Laura a lelátón szurkolt érte, az énekesnő feszülten figyelte szerelme minden mozdulatát.

Gyurta azonban nem tudott élni a nézők támogatásával. Miután kiderült, hogy nem került a döntőbe, Cserpes Laura könnyekben tört ki. Gyurta már Rióban sem járt sikerrel fő számában, 200 méter mellen, de ezúttal sem „törte össze” az eredmény:

Nem vagyok csalódott, hiszen én mindent megtettem ebben az évben, ahogy tavaly is, valamiért ennek most így kell lennie.

Nem akarok változtatni azon a munkán, amelyet elkezdtünk. Nagyon nehéz tizenhét év után módosítani a mozgásomon, a technikámon, ez egy hosszabb folyamat. Szeretném magamnak is bizonyítani, hogy ha egyszer már visszatértem, akkor most is vissza tudok. Erre a legjobb példa Hosszú Katinka, a londoni olimpia után ő is vissza tudott jönni, én is vissza fogok."

Gyurta utóbbi egy éve masszív csalódás. Nagy kérdés, hogy mi okozta a visszaesést az utóbbi időszak egyik legjobb magyar úszójánál…

És ezeket olvastad már?