INSIDER

Gyász, meg­halt Hirt Fe­renc or­szág­gyű­lési kép­vi­selő

A Fi­desz-KDNP frak­ció tagja 51 éves volt. A hírt a po­li­ti­kus hi­va­ta­los Fa­ce­book-ol­da­lán tet­ték közzé pén­te­ken.

Hirt Ferenc 1967-ben született Pincehelyen. 21 évesen autóbalesetet szenvedett, aminek következtében kerekesszékbe kényszerült. 

A politikába 2005-ben kapcsolódott be. 2006-ban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség jelöltjeként választották országgyűlési képviselővé. Ezzel a magyar Országgyűlés első mozgáskorlátozott képviselője lett. 2010-ben és 2014-ben ismét bekerült az Országgyűlésbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 2010-ig tartó ciklusban az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja, valamint az esélyegyenlőségi és fogyatékosügyi albizottság elnöke volt. A 2010-es országgyűlési választáson az első fordulóban megvédte egyéni mandátumát. Az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja lett.

2007-ben a Fidesz Tolna megyei választmányának elnökségi tagjává, a 2010-es önkormányzati választáson a tamási önkormányzat képviselő-testületének tagjává választották. A 2014-es országgyűlési választáson az átalakított, Paks központú Tolna megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületből szerzett mandátumot.

2018-ban a Fidesz-KDNP országos listájáról jutott a parlamentbe.