SHOWBIZ

Grammy: Dua Lipa az év fel­fe­de­zettje,a Gol­den Hour az év al­buma

Ho­gyan vál­toz­tatta meg éle­tü­ket a zene, és erő­sí­tette meg őket női mi­vol­tuk­ban? Ezt kér­dezte a díj­ki­osztó há­zi­asszo­nya, Ali­cia Keys, mi­u­tán a szín­padra hívta Mi­chelle Obama ko­rábbi first ladyt Lady Ga­gá­val, Jada Pin­ket Smith­szel és Jen­ni­fer Lo­pez­zel együtt.

Dua Lipa brit énekesnő kapta az év legkiemelkedőbb új előadójának járó elismerést a 61. Grammy-díjkiosztó gálán Los Angelesben.

Az electro-pop műfaj képviselője 23 éves,  2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című felvételével, később pedig az amerikai Top 100-as slágerlistára felkerült Blow Your Mind (Mwah) című dalával vált híressé.

EZT OLVASTAD MÁR?

A kategória jelöltjei között volt még a Chloe x Halle duó, Luke Combs, Greta Van Fleet, a H.E.R., Margo Price, Bebe Rexha és Jorja Smith. Az év albuma, az év dala és az év felvétele mellett az év felfedezettje a legfontosabb kategória, amelyben kiosztják az amerikai zenei szakma legrangosabb elismerését.

Kacey Musgraves country-énekesnő Golden Hour című lemeze kapta az év albumának járó elismerést.

A kategória jelöltjei között volt még Cardi B lemeze, az Invasion Of Privacy, Brandi Carlile albuma a By The Way, I Forgive You, Drake-től a Scorpion című lemez, a H.E.R – H.E.R előadásában, Post Malone Beerbongs & Bentleys című albuma, Janelle Moáe-től a Dirty Computer, valamint a Black Panther: The Album.

Childish Gambino This is America című száma kapta az év felvételének járó elismerést .

Eközben a címlapon

A rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló számmal Gambino már a második fődíjat aratta le a díjkiosztó gálán. Előzőleg az év dalának járó elismerést is ő vehette át.

Az év felvétele kategória jelöltje volt még az I Like It című dal Cardi B, Bad Bunny & J Balvin előadásában, Brandi Carlile The Joke című száma, a God’s Plan Drake-től, Lady Gaga és Bradley Cooper duettje, a Shallow, az All The Stars a Kendrick Lamar & SZA-tól, a Rockstar a Post Malone és 21 Savage-től, valamint a The Middle – Zedd, Maren Morris & Grey száma.